WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

O χρόνος είναι σχετικός


30 Ιανουαρίου 2015

Υπάρχουν μερικά πράγματα που όσο μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε τα βλέπουμε διαφορετικά. Συμπεριφορές, σκέψεις και πιστεύω κρίνονται καθημερινά για το τι αξίζει απ΄αυτά να κρατήσουμε και τι όχι. Παρατηρούμε ότι όσο ποιο άκαμπτοι είμαστε στις απόψεις μας τόσο πιο δύσκολο είναι να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους γύρω μας. Αν μπορούμε να ρίξουμε μία γρήγορη ματιά στο μέλλον τότε ίσως αναθεωρούσαμε για τα εξής:

  • Δεν χρειαζόταν τελικά να παριστάνουμε κάποιον άλλον για να εντυπωσιάσουμε τους ανθρώπους που θέλαμε κοντά μας. Όταν είμαστε νέοι πέφτουμε στην παγίδα να εστιάζουμε στον τρόπο που οι άλλοι μας βλέπουν ή που θα ήθελαν να μας βλέπουν. Αναλώνουμε όλη μας τη ενέργεια σ΄αυτό ξεχνώντας τελικά πως εμείς θέλουμε να δούμε τον εαυτό μας. Μεγαλώνοντας όμως καταλαβαίνουμε πως κάτι τέτοιο δεν οδηγεί πουθενά. Το μόνο που έχει νόημα είναι να είμαστε ο εαυτός μας. Άλλωστε, οι μόνοι άνθρωποι που πραγματικά εντυπωσιάζουν και εμπνέουν είναι οι αυθεντικοί άνθρωποι. Η μοναδικότητά είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε και ταυτόχρονα είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον κόσμο.
  • Για τα όνειρά μας. Όσο ήμασταν παιδιά ακούγαμε τους γονείς μας να λένε, όταν μεγαλώσεις θα γίνεις γιατρός, δικηγόρος, δάσκαλος, αρχιτέκτων, ναυτικός και ότι ακόμα είχαν οραματιστεί για εμάς. Μας έμαθαν να ζούμε μέσα σ΄όρια και πρέπει που εκείνοι θεωρούσαν σωστά. Αργότερα, το σχολείο, η κοινωνία συνέχισαν να καθορίζουν τις ζωές μας. Στο μέλλον όμως θα μετανιώσουμε γιατί αφήσαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τα όνειρά μας. Και πιστέψτε μας δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να ανακαλύψει κάνεις τον πραγματικό του εαυτό. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να σιγουρευτούμε αν οι αποφάσεις και οι κινήσεις μας γίνονται για να πετύχουμε τα δικά μας όνειρα και τους δικούς μας στόχους. Είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος. 
  • Θα καταλάβουμε πως οι αρνητικοί άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στη ζωή μας. Η ζωή είναι ωραία ακόμη κι αν έχει δυσκολίες κάποιες φορές! Η μιζέρια και η γκρίνια δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση.
  • Μεγαλώνοντας θα καταλάβουμε πώς υπάρχει αυτό που λένε κάρμα, συμπαντική ενέργεια όπως κι αν ειπωθεί, είναι γεγονός πως ό,τι κάνουμε σήμερα θα το λάβουμε αύριο, όχι ως τιμωρία ή ως ανταμοιβή αλλά ως αντανάκλαση των τωρινών μας επιλογών.
  • Η αναβλητικότητα του παρόντος είναι ένα μεγάλο βάρος για τον μελλοντικό μας εαυτό. Πολλές φορές φοβόμαστε να ξεβολευτούμε από καταστάσεις και σχέσεις. Μπορεί να μας ενοχλούν και να δυσανασχετούμε όμως είναι κάτι γνώριμο για μας και το άγνωστο μας τρομάζει. Στο μέλλον όμως θα μετανιώσουμε που δεν ρισκάραμε.
  • Δεν θα πρέπει να τα παρατάμε εύκολα. Η ζωή θα μας μάθει με τον καιρό πως οι λύσεις είναι γύρω μας απλά εμείς εστιάζουμε στο πρόβλημα αγνοώντας τες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.