WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Καθημερινά tips για να γίνετε πιο έξυπνοι!


8 Φεβρουαρίου 2015

Αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι η νοημοσύνη είναι προνόμιο εκείνων που έχουν υψηλό δείκτη IQ, υπάρχει ένας αριθμός πιθανών μεθόδων που ενισχύουν τις γνωστικές ικανότητες σας. Με αποφασιστικότητα, ο καθένας μπορεί να επεκτείνει τις διανοητικές του ικανότητες και να γίνει πιο έξυπνος. Εάν ενσωματώσετε τις παρακάτω καθημερινές συνήθειες, θα οξύνετε το μυαλό σας και θα γίνετε εξυπνότεροι.

Αρχίστε να κάνετε μικρές αλλαγές στην ρουτίνα σας, είτε αυτό σημαίνει ότι θα πιείτε άλλον καφέ, είτε ότι θα πάρετε μια διαφορετική διαδρομή για τη δουλειά. Αυτό μπορεί στην αρχή να σας κάνει να νιώσετε αμηχανία ή να σας φανεί περίεργο που δεν θα παραγγείλετε το «συνηθισμένο». Θα πρέπει να μελετήσει ένα νέο μενού, να επιλέξτε κάτι που ποτέ δεν έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν, και να πάρετε μια απόφαση. Κι όμως πρέπει να το εφαρμόσετε, ακόμα και εάν απολαμβάνετε την άνεση της συνήθειας. Μια άλλη καλή επιλογή είναι να κάνετε ταξίδια στο εξωτερικό και να ζήσετε τις ημέρες που θα είστε εκεί όχι σαν τουρίστες, αλλά σαν μόνιμοι κάτοικοι. Η προσαρμογή σε νέα στοιχεία αναγκάζει τον εγκέφαλο να αντιμετωπίσει νέες, απροσδόκητες προκλήσεις και να είναι συνέχεια σε εγρήγορση.

Μην ξεχνάτε όσο ζείτε να μαθαίνετε. Η εκπαίδευση είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις, που μπορείτε να κάνετε για εσάς και μόνο. Ενώ η μάθηση είναι πολύτιμη σε όλη την παιδική ηλικία και την εφηβεία, οι ενήλικες συχνά υποτιμούν την ικανότητά τους να μαθαίνουν νέες έννοιες και δεξιότητες. Η συνέχιση της εκπαίδευσης είτε σε ακαδημαϊκό επίπεδο, είτε σε προσωπικό, παρέχει μια τέλεια ευκαιρία για τον εγκέφαλό σας, ώστε να δημιουργήσει νέες συνδέσεις και να αποκτήσει υψηλότερη νοημοσύνη.

Διαβάστε βιβλία. Η ανάγνωση είναι ο πιο βασικός τρόπος, για να διευκολύνει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και παρέχει επίσης, μια πρακτική βοήθεια για την εισαγωγή νέων λέξεων. Επιπλέον, διαθέτοντας μισή ώρα κάθε πρωί ή το βράδυ, για να διαβάσετε μια εφημερίδα ή να παρακολουθήσετε τις ειδήσεις, θα βοηθήσει το μυαλό σας να παραμείνει δραστήριο.

Εφόσον επιθυμείτε να γίνετε πιο οξυδερκείς, πρέπει να ασκείτε σε καθημερινή βάση τον εγκέφαλο σας, φτάνοντας τον συνεχώς στα όρια του. Όπως είπε κάποτε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, «Δεν θα πρέπει να κυνηγάς τους στόχους που επιτυγχάνονται εύκολα». Άρα, με αρκετή πρακτική ο εγκέφαλος μπορεί πραγματικά να σας εκπλήξει, ενώ αν υποτιμάτε τις ικανότητες σας, κρατάτε πίσω την επιτυχία. Μερικές, επιλογές για να ασκείτε συνεχώς τον εγκέφαλο σας, είναι τα παζλ και τα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν πλαστικότητα του. Μια ομάδα από νευροεπιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια, δημιούργησε ένα πρόγραμμα που παρέχει ερεθίσματα για τον εγκέφαλο, ώστε να αναπτύξει την λεγόμενη πλαστικότητα του.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει λογική νοημοσύνη, χωρίς την συναισθηματική. Και τα δύο συνεργάζονται για να έχετε ένα δυνατό μυαλό. Άρα, η συνεργασία με άλλους ανθρώπους είναι σημαντική, γιατί θα αναπτύξει την συναισθηματική σας νοημοσύνη και θα δείτε τα πράγματα από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες. Μπορεί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι να απολαμβάνουν την απομόνωση, όμως εάν θέλετε να έχετε το μυαλό σας σε εγρήγορση, καλό είναι να μάθετε να επικοινωνείτε και να συνεργάζεστε με τους γύρω σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.