WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς προχωράμε μετά από έναν τσακωμό; Ο life coach απαντά


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

4 Απριλίου 2017

forgiveness.jpg

Αυτό που είναι καλό να κατανοήσετε είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που σας έκαναν ό,τι έκαναν, ή σας είπαν ό,τι είπαν, ήταν εξαιτίας της δικής τους έλλειψης αυτοεκτίμησης και ανασφάλειας. Προφανώς δεν βρίσκονταν σε υψηλό επίπεδο συνειδητότητας τη στιγμή που το έκαναν. 

Πρέπει όμως να δεχτούμε ένα ποσοστό ευθύνης που επιτρέψαμε στα λόγια και τις πράξεις τους να έχουν έναν τόσο μακροχρόνιο αντίκτυπο πάνω μας. Δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτό που έγινε όταν γινόταν. Μας πλήγωσαν μία-δύο-τρείς φορές και αυτό είναι αρκετό.

Το πρώτο βήμα για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας έτσι ώστε να γιατρευτούμε γρηγορότερα, είναι να συγχωρήσουμε πρώτα τον εαυτό μας. Συγχωρέστε τον εαυτό σας για τις λανθασμένες κρίσεις σας. Συγχωρέστε τον εαυτό σας για όλα όσα εύχεστε να μην είχατε πει ή κάνει. Ας αναγνωρίσουμε ότι είμαστε άνθρωποι και δικαιούμαστε να σφάλουμε. 

Το δεύτερο βήμα είναι να συγχωρήσουμε τους ανθρώπους  που μας πλήγωσαν. Όχι να συγχωρήσουμε όσα έκαναν ή είπαν, αλλά να συγχωρήσουμε αυτούς τους ίδιους. Αν δεν τους συγχωρήσουμε δεν θα είμαστε ποτέ ελεύθεροι από την εξουσία που είχαν οι λέξεις τους και οι πράξεις τους επάνω μας. 

Αν απλά αποβάλλουμε προφορικά το θυμό και τη στεναχώρια μας, αλλά εξακολουθούμε να τρέφουμε άσχημα συναισθήματα προς αυτούς τους ανθρώπους, τότε δεν θα τον έχουμε αποβάλει ολοκληρωτικά και αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να μας εξουσιάζουν κρατώντας μας αλυσοδεμένους μην μπορώντας να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε στη ζωή μας. 

 

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.