WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί οι άντρες που ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού κάνουν λιγότερο σεξ


5 Απριλίου 2017

men.jpg

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Sociological όσοι άντρες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο κάνοντας αυτό που πολλοί θεωρούν παραδοσιακά γυναικείες δουλειές του σπιτιού, όπως ψώνια, καθάρισμα, μεγείρεμα, έχουν λιγότερες σεξουαλικές επαφές με τις συζύγους τους, σε σύγκριση με εκείνους που ασχολούνται με πιο αντρικές δουλειές όπως κηπουρική ή επισκευές στο σπίτι.

Έτσι ενώ οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ικανοποιημένες με το γάμο τους όταν μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού με τους άντρες τους, δεν συμβαίνει το ίδιο και με εκείνους.  Με λίγα λόγια μπορεί να λέτε ότι σας αρέσει που έχετε ένα σύζυγο που σας βοηθάει μέσα στο σπίτι, όμως αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ζωής. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι άντρες σταματάνε να νιώθουν ότι είναι ποθητοί και μετατρέπονται σε βοηθητικό αντικείμενο- έτσι αισθάνονται εκείνοι-.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η δομή της οικογένειας και το μερίδιο του εισοδήματος τους έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Οι γυναίκες αναλαμβάνουν όλο και πιο απαιτητικές θέσεις εργασίας και οι άντρες παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην ανατροφή των παιδιών. Αυτή και μόνο η αλλαγή επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών. Η οικονομική κατάρρευση έχει αλλάξει πολλά από τη δυναμική των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα οι άντρες να ασχολούνται όλο και περισσότερο με τις δουλειές του σπιτιού.

Εν κατακλείδι ό,τι και να υποστηρίζουν οι έρευνες, αυτό που εσείς πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε και να διαπραγματευτείτε την κατανομή των οικιακών εργασιών αλλά και τη σεξουαλική σας ζωή. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.