WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 πράγματα που έμαθα 6 χρόνια single


Αφροδίτη Σακκά

24 Απριλίου 2017

single.jpg

Διαβάστε εδώ: Όλα όσα δεν πρέπει να κάνετε μετά από έναν χωρισμό

Σε προσωπικό επίπεδο μιλώντας, πέρασαν 6 χρόνια από τη μία σχέση, στην επόμενη. Μέσα σε αυτά τα χρόνια βίωσα διάφορες περιστάσεις και παρακάτω, μερικά πράγματα που έμαθα:

Δεν είναι κακό να θέλεις να είσαι single

Δεν έχει να κάνει με την ελευθερία. Αν η σχέση πρόκειται να προκαλεί καταπίεση, τότε δεν έχει κανένα νόημα -ελεύθεροι θα έπρεπε να νιώθουμε πάντα. Αλλά αν πρέπει να μιλήσουμε για "ελευθερία" ας πούμε απλά πως, όντως, όταν είσαι single δεν έχεις τη δέσμευση του να μοιράζεσαι μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς σου με κάποιον άλλον. Επίσης, έμαθα να απολαμβάνω την παρέα μου. Από το να κάθομαι μόνη μου στο σπίτι και να περνάω ολόκληρη την μέρα να βλέπω ταινίες, μέχρι να βγω μόνη μου για έναν καφέ, μέχρι να αφιερώσω όσο χρόνο ήθελα στη δουλειά μου. Δεν είναι κακό να θέλεις να είσαι single.

Δεν είναι κακό να θέλεις σύντροφο

Το να θέλεις να έχεις έναν/μία σύντροφο δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να είσαι μόνη. Είναι απόλυτα υγιές να θέλει κανείς να μοιράζεται την καθημερινότητα και τη ζωή του με κάποιον. Δυστυχώς, είναι κάτι το οποίο ακολουθείται από το στίγμα της "απελπισίας". Η επιθυμία για δημιουργία μιας σχέσης δεν σημαίνει απαραίτητα πως χρειαζόμαστε κάποιον να μας συμπληρώσει -μπορεί απλά να χρειαζόμαστε κάποιον να μας συνοδεύει στη ζωή μας, μια δεδομένη στιγμή. Ας αφήσουμε, λοιπόν, πίσω μας το ότι όποια γυναίκα ή άντρας εκφράζουν την επιθυμία να έχουν σύντροφο είναι απελπισμένοι και δυστυχισμένοι επειδή είναι μόνοι τους.

Το trend του no-feelings

Οποιοσδήποτε έχει υπάρξει single για αρκετό καιρό, θα καταλάβει σε τι αναφέρομαι. Υπάρχει ένα γενικό trend που προτείνει την έλλειψη συναισθημάτων ως κάτι "cool" και ελκυστικό. Ε, λοιπόν, δεν είναι. Δεν υπάρχει τίποτα cool στο να υποκρινόμαστε πως δεν τρέφουμε συναισθήματα για κάποιον όταν όντως συμβαίνει και αυτό δεν θα κάνει τον άλλον να μας "κυνηγήσει" περισσότερο. Είναι απλά χάσιμο χρόνου. Ωστόσο, να σημειώσω πως το να μην θέλει κάποιος να συνάψει ερωτική σχέση δεν είναι κατακριτέο -αρκεί να υπάρχει ειλικρινεία εξαρχής. Ok, ναι, υπάρχει το ερωτικό "παιχνίδι", απλά το "παιχνίδι" δεν θα έπρεπε να καταλήξει στο να βρεθούν δύο άνθρωποι σε εντελώς διαφορετικές σελίδες στο τέλος.

Οι φίλοι είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο

Όσο καιρό πέρασα ως single, κατάφερα να δεθώ ακόμα περισσότερο με τις φίλες και τους φίλους μου. Είναι γεγονός πως το να μην είσαι σε σχέση σου δίνει περισσότερο χρόνο με τους κοντινούς σου ανθρώπους, όχι μόνο από άποψη διασκέδασης, αλλά και ουσιαστικής συζήτησης και εξέλιξης. Πράγμα το οποίο βοηθάει στο να θυμάσαι στην επόμενη σχέση σου πως δεν θα έπρεπε να τους ξεχνάς και να τους αγνοείς με αφορμή τον ενθουσιασμό μιας νέας γνωριμίας. Εξάλλου, ας μην κοροϊδευόμαστε, ποιος ήταν και θα είναι εκεί στην επόμενη ερωτική απογοήτευση; (Shout out σε όλους όσους βασάνισα 6 χρόνια).

Ναι, στείλε

Στο ερώτημα "Να του στείλω;", η απάντηση είναι πάντα "ναι". Γιατί είτε στείλεις, είτε όχι, το πως θα εξελιχθεί η σχέση (αν υπάρξει) δεν πρόκειται να αλλάξει. Μην βασανίζεστε άλλο.

Παράπονα vs μαθήματα

Ενδεχομένως να είμαι ο πιο γκρινιάρης άνθρωπος στον κόσμο. Οτιδήποτε, λοιπόν, κι αν μου συνέβαινε μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια, απλά παραπονιόμουν και ένιωθα πως τίποτα δεν μου ήταν αρκετό. Δυστυχώς, μου πήρε πολύ καιρό για να συνειδητοποιήσω πως στην πραγματικότητα θα μπορούσα να είχα περάσει όλον αυτόν τον καιρό να πάρω μαθήματα σε σχέση με τη συμπεριφορά μου και τη συμπεριφορά των άλλων. Παρατηρώντας την κατάσταση ή προηγούμενες καταστάσεις, σίγουρα θα βρείτε ανθρώπους που δεν φέρθηκαν σωστά, κάποιους που δεν νοιάστηκαν ιδιαίτερα, κάποιους με τους οποίους απλά δεν δούλεψε και όλο αυτό θα βοηθήσει στην αξιολόγηση των καταστάσεων που θα έρθουν. Κλισέ, αλλά, όλα για καλό.

Αν έβγαλα ένα συμπέρασμα, αυτό είναι λιγότερη γκρίνια, περισσότερη διασκέδαση! Simple as that.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.