WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως είστε εθισμένοι στο σεξ;


17 Μαΐου 2017

jollys-home082.jpg

Η σεξουαλική συμπεριφορά και η επιθυμία διαφέρει από άτομο σε άτομο. Παρόλα αυτά ο σεξουαλικός εθισμός φαίνεται να απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους και σύμφωνα με μια έρευνα, το 5% του πληθυσμού των ΗΠΑ θεωρείται εθισμένο. Τι εννοούμε όμως με τον όρο εθισμένος στο σεξ; Ο εξαρτημένος από τη σεξουαλική πράξη είναι εκείνος που έχει μια ασυνήθιστα έντονη ορμή ή μια εμμονή με το σεξ. Ο εθισμός μπορεί να περιλαμβάνει μια εξαναγκαστική συμπεριφορά για αυνανισμό ή για να βιώσει έντονες σεξουαλικές καταστάσεις. Επίσης η ίδια η πράξη αλλά και η σκέψη τον δυσκολεύουν να εργαστεί και γενικά επηρεάζουν τις κοινωνικές και προσωπικές του σχέσεις. Με απλά λόγια όταν κάποιος είναι εθισμένος στο σεξ οργανώνει τη ζωή του με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να έχει σεξουαλικές επαφές πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Είναι εξαρτημένος και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ότ,ι συνέπειες και αν έχει αυτό στη ζωή του.

Ωστόσο ένας άνθρωπος που απλώς κάνει πολύ σεξ, δεν μπορεί να διαγνωσθεί ότι είναι εθισμένος. Από την άλλη όμως αν κάποιος χρησιμοποιεί την ερωτική πράξη με σκοπό να καταπραΰνει το άγχος ή κάποια αρνητικά συναισθήματα, τότε ίσως πληροί τα κριτήρια της διαταραχής.  

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι ο σεξουαλικός εθισμός είναι το σύμπτωμα, πίσω από το οποίο κρύβονται άλλες αιτίες. Με τη βοήθεια του ειδικού το άτομο θα μπορέσει να ανακαλύψει τις αιτίες και να τις αντιμετωπίσει. Γιατί όπως κάθε εθισμός, έτσι και αυτό στο σεξ μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του ατόμου με πολλούς τρόπους. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.