WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα οφέλη του αυνανισμού στην υγεία των γυναικών


22 Αυγούστου 2017

woman-bed-female-attractive.jpg

Σε μια έρευνα που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα περίπου μια στις πέντε γυναίκες ανέφεραν ότι δεν έχουν αυνανιστεί ποτέ στη ζωή τους. Αυτό το αποτέλεσμα είναι αρκετά περίεργο, δεδομένου ότι ο αυνανισμός δεν είναι μόνο η πιο ασφαλής μέθοδος ικανοποίησης, αλλά επίσης συμβάλει στην καλή υγεία. Καταρχάς σε ό,τι αφορά τις γυναίκες μπορεί να μειώσει τις λοιμώξεις του τραχήλου και του ουροποιητικού συστήματος και αυτό συμβαίνει γιατί η συγκεκριμένη πράξη επιτρέπει την κυκλοφορία και την αποβολή των υγρών του τραχήλου που είναι γεμάτα βακτήρια.

Διαβάστε εδώ: Ποιος λαός έχεις τους πιο έντονους οργασμούς

Ο αυνανισμός μπορεί επίσης να μειώσει την αϋπνία, μέσω της απελευθέρωσης της ορμόνης προλακτίνης, η οποία συνδέεται με τον ύπνο. Έτσι μετά την αυτοϊκανοποίηση είναι πιο πιθανό να νιώθετε εξαντλημένες και να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα. Εκτός όμως από την καταπολέμηση της αϋπνίας, ο αυνανισμός μειώνει και τους πόνους που συνοδεύουν την εμμηνόρροια στις γυναίκες. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της πράξης απελευθερώνονται οι ενδορφίνες που μειώνουν την αντίληψή μας για τον πόνο. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από την καλή υγεία, ο αυνανισμός μπορεί να σας δώσει μια χείρα βοηθείας στην κρεβατοκάμαρα, όταν βρίσκεστε με το σύντροφό σας.

Παρόλα όμως τα οφέλη οι αντιλήψεις των γυναικών για τον αυνανισμό ποικίλλουν. Ορισμένες νιώθουν διστακτικές και ντρέπονται να αυνανιστούν, ενώ κάποιες άλλες το θεωρούν τελείως φυσιολογικό. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που ντρέπονται να κάνουν πράξη την αυτοϊκανοποίηση, ίσως αν μιλήσετε ανοιχτά γι αυτό το θέμα, θα νιώσετε απελευθερωμένες και θα αρχίσετε σιγά να περνάτε και μόνες σας καλά. 

Τέλος αυτό που είναι σημαντικό να θυμόμαστε είναι ότι ο αυνανισμός δεν είναι για όλες τις γυναίκες, ούτε πρέπει αναγκαστικά να τον δοκιμάζουν όλες. Εξάλλου όσο απελευθερωμένοι και αν δηλώνουμε, η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα αγωνιζόμαστε να δεχτούμε ότι οι γυναίκες μπορούν να απολαμβάνουν το σεξ όσο και οι άντρες και ότι εάν το επιθυμούν μπορούν να ικανοποιηθούν και μόνες τους. Εάν όμως αρχίσουμε να μιλάμε ανοιχτά για τον αυνανισμό, τόσο ενθαρρύνουμε το γυναικείο φύλο να αλλάξει νοοτροπία και να δοκιμάσει τη χαρά της αυτοϊκανοποίησης. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.