WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς το αλκοόλ μας βοηθάει να μιλάμε καλύτερα μια ξένη γλώσσα


15 Νοεμβρίου 2017

pexels-photo-160322.jpeg

Όσοι ασχολούνται με την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας βρίσκουν ότι το αλκοόλ – με μέτρο- τους βοηθάει να μιλάνε πιο ελεύθερα. Κατά κάποιο τρόπο αυτό έχει νόημα, αφού έχει αποδειχθεί ότι μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί μπορεί να μειώσει τις αναστολές, γεγονός που διευκολύνει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τη νευρικότητα και το δισταγμό. Όμως από την άλλη πλευρά έχει επίσης αποδειχθεί ότι το αλκοόλ βλάπτει τις γνωστικές λειτουργίες, επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη και την προσοχή και οδηγεί σε υπερβολική αυτοπεποίθηση, κάτι που δεν είναι πάντα καλό.

Διαβάστε εδώ: 8 τρόποι για να προστατευτείτε από την αρνητική ενέργεια

Για να απαντήσουν οι Βρετανοί ερευνητές στην ερώτηση εάν το αλκοόλ βοηθάει στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, πραγματοποίησαν ένα πείραμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Psychopharmacology. Το πείραμα έδειξε ότι όσοι ήπιαν μια χαμηλή δόση αλκοόλ, μιλούσαν καλύτερα τη γλώσσα που μάθαιναν σε σχέση με εκείνους που δεν ήπιαν καθόλου αλκοόλ. Αν και η ποσότητα αλκοόλ που έδωσαν οι ερευνητές στους συμμετέχοντες διέφερε, ανάλογα με το βάρος και το φύλο, ωστόσο σε γενικές γραμμές δόθηκε περίπου ένα ποτήρι μπύρα.

Επίσης οι επιστήμονες έβαλαν τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν, το πώς μίλησαν τη ξένη γλώσσσα και το πώς ένιωθαν τη συγκεκριμένη στιγμή . Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ότι το αλκοόλ δεν είχε καμία επίδραση στις αυτοαξιολογήσεις των ομιλητών. Όσοι ήπιαν ποτό δεν σήμαινε ότι ήταν πιο σίγουροι ή ότι ένιωθαν περισσότερο ικανοποιημένοι από το πώς μίλησαν σε σχέση με εκείνους που είχαν πιεί νερό.

Τέλος οι συγγραφείς της μελέτης επισημαίνουν ότι η δόση αλκοόλ που δόθηκε στους συμμετέχοντες ήταν αρκετά χαμηλή και ότι τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης δεν έχουν ευεργετικά αποτελέσματα και μπορεί να είναι επικίνδυνα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.