WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο life coach μας εξηγεί πώς να αντιμετωπίσουμε την αποτυχία


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

21 Νοεμβρίου 2017

pexels-photo-590415.jpeg

Κάνε μία λίστα με τα θετικά σου στοιχεία και εστίασε σε αυτά. Βάλε στόχο να γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος.

Αλήθεια, ποια είναι η ερμηνεία που δίνεις στην λέξη αποτυχία;

Είναι για σένα ένα καταστροφικό αποτέλεσμα των προσπαθειών σου ή αποτελεί μία ευκαιρία να πάρεις ένα μάθημα και να γίνεις καλύτερος; Ρώτησε τον εαυτό σου: μήπως θα πρέπει να αλλάξεις την προσέγγισή σου στον τρόπο που προσπάθησες να πετύχεις τον στόχο σου;

Κάθε λέξη, δεν έχει από μόνη της επίδραση επάνω σου, ούτε αρνητική, ούτε θετική. Η ερμηνεία που προσδίδεις στην λέξη αυτή σύμφωνα με τις πεποιθήσεις σου, είναι αυτή που θα την κάνει να έχει ενδυναμωτική ή αποδυναμωτική επίδραση επάνω σου.

Ένα σύνηθες σφάλμα που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι  είναι να κατηγορούν τον εαυτό τους για μία αποτυχία τους και να τον χαρακτηρίζουν ανίκανο, ανάξιο, βλάκα, τεμπέλη, ανεπαρκή κοκ. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι αυτό που ευθύνεται είναι το μέσο που χρησιμοποίησαν για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. πχ. Το πλάνο δράσης τους, η στρατηγική τους, η συμπεριφορά τους, η προσπάθεια τους, η επιλογή τους.

Διαβάστε εδώ: Που οφείλονται οι ενοχές; Ο life coach μας απαντάει σε αυτό το ερώτημα

Αναγνωρίζοντας το μέσο, ως υπεύθυνο για την αποτυχία μας, έχουμε τη δυνατότητα να οδηγηθούμε στη λύση, σε αντίθεση με την προηγούμενη προσέγγιση, να κατηγορούμε τους εαυτούς μας, όπου μας εγκλωβίζει στο πρόβλημα. Έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα να βελτιώσουμε το πλάνο δράσης μας, να αλλάξουμε την στρατηγική μας, να εντείνουμε την προσπάθεια μας, να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας κοκ. Άρα, δεν αλλάζουμε τον στόχο, αλλάζουμε τον τρόπο.

Διάβασε την προσωπική ιστορία διάσημων ‘’αποτυχημένων’’, όπως οι Beatles, Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Leonor Mesi,Thomas Edison, Oprah Winfrey, Michael Jordan και πολλών άλλων που μετρούσαν πάρα πολλές αποτυχίες, προτού πετύχουν στη ζωή τους.

Η ''αποτυχία'' είναι ευκαιρία για μάθηση. Τα λάθη είναι ουσιαστικής σημασίας για την μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Ενστερνίσου το γεγονός ότι η επιτυχία έρχεται με τη μελέτη, τη δράση, τον καλό σχεδιασμό, την υπομονή, την επιμονή και την ανάληψη ρίσκων. Αν τα κάνεις όλα αυτά, τότε σου αξίζει.

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική. Life Coaching by Dimitris Tselios

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.