WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο life coach Δημήτρης Τσέλιος μας αναλύει την παγίδα του Comfort Zone


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

5 Δεκεμβρίου 2017

portrait-woman-girl-blond-157967.jpeg

Εκτός από την ζώνη άνεσης, υπάρχουν άλλες δύο ζώνες στη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτές  είναι η ζώνη έντασης και η ζώνη πανικού. Η ζώνη έντασης είναι η ζώνη νέων συνηθειών και συμπεριφορών που επιλέγει συνειδητά ένας άνθρωπος που προκαλεί ο ίδιος τις αλλαγές στη ζωή του, με βάση ένα συγκεκριμένο Πλάνο Δράσης που έχει σχεδιάσει και περιλαμβάνουν στρατηγικές, ενέργειες και ξεκάθαρους στόχους με χρονοδιαγράμματα. Ο άνθρωπος αυτός με αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί συνειδητά μία ‘’γέφυρα’’ ομαλής μετάβασης από την ζώνη άνεσης στην ζώνη έντασης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, πρώτα να αναγνωρίσει τον εαυτό του ως την μοναδική πηγή όλων των αλλαγών στην ζωή του. 

Διαβάστε εδώ: Που οφείλονται οι ενοχές; Ο life coach μας απαντάει σε αυτό το ερώτημα

Η Τρίτη ζώνη είναι η ζώνη πανικού. Σε αυτή τη ζώνη ‘’μπαίνουν’’ οι άνθρωποι που αναβάλουν συνεχώς και αντιστέκονται στις αλλαγές βαλτώνοντας ταυτόχρονα μέσα στο comfort zone τους. Έτσι, η ζωή τους φέρνει κάποια στιγμή αντιμέτωπους με τις αναπόφευκτες  αλλαγές που συμβαίνουν στην ύπαρξη, προκαλώντας τους έτσι έντονο ψυχικό πόνο, οδηγώντας στους στη ζώνη πανικού, μιας και είναι εντελώς απροετοίμαστοι γι’ αυτές τις αλλαγές. Οι συνέπειες όταν μπαίνει ένας άνθρωπος στη ζώνη πανικού είναι απρόβλεπτες. Υπάρχει η πιθανότητα να θέσει τέρμα στη ζωή του γιατί θεωρεί ότι δεν έχει κανένα νόημα να ζει, πιθανώς να σκοτώσει κάποιον που θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση του, μπορεί να οδηγηθεί στην ψυχασθένεια ή, να οδηγηθεί στην ολοκληρωτική του αναγέννηση. Οι παράγοντες που θα οδηγήσουν κάποιον στην μία περίπτωση ή στην άλλη, είναι σύνθετοι και δεν είναι εύκολο να προκαθοριστεί το αποτέλεσμα.

Κλείνοντας, αυτό που συνιστώ στους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθεια μου, είναι να κάτσουν να δουλέψουν εντατικά και συστηματικά  με τον εαυτό τους, δημιουργώντας ένα πλάνο δράσης, αναλαμβάνοντας  τον  έλεγχο της ζωής τους και δημιουργώντας συνειδητά, οι ίδιοι τις αλλαγές.

Αλήθεια, εσύ σε ποια ζώνη βρίσκεσαι; 

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική. Life Coaching by Dimitris Tselios

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.