WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι κυριότερες λύσεις για τη στυτική δυσλειτουργία


7 Φεβρουαρίου 2018

227277-p1nw8e-1.JPG

Οι επιστήμονες ορίζουν ως στυτική δυσλειτουργία την αδυναμία λήψης ή διατήρησης της στύσης για την επίτευξη της σεξουαλικής πράξης. Σύμφωνα  με τη National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse περίπου το 5% των ανδρών ηλικίας 40 ετών βιώνουν τη συγκεκριμένη σεξουαλική διαταραχή, αλλά για τους άντρες άνω των 60 ετών ο αριθμός αυξάνεται σε 15 έως 25%.

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι ειδικοί πίστευαν ότι τα βασικά αίτια για τη στυτική δυσλειτουργία αφορούσαν τη ψυχολογία. Σήμερα η ιατρική κοινότητα αναγνωρίζει ότι τα φάρμακα, οι επιλογές τρόπου ζωής ή οι τραυματισμοί είναι μερικές από τις πιο  συχνές αιτίες. Ακολουθούν οι συμβουλές των ειδικών για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Εξετάστε τα φάρμακά

Τα φάρμακα που υπάρχουν στο ντουλάπι σας μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση στην κρεβατοκάμαρα. Αν και μπορεί να παίρνετε φαρμακευτική αγωγή για πολλά θέματα, όπως για την πίεση, την καρδιά, τον πονοκέφαλο, ωστόσο σε καμία περίπτωση μη τα σταματήσετε χωρίς να το συζητήσετε με το γιατρό σας.

Μειώστε το αλκοόλ

Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι το αλκοόλ μας φτιάχνει τη διάθεση, όμως σε μεγάλες ποσότητες δυσκολεύει την ολοκλήρωση της πράξης. Συγκεκριμένα το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη στύση, αλλά τα αποτελέσματα συνήθως είναι προσωρινά. Τα καλά νέα είναι ότι η μέτρια κατανάλωση ένα με δυο ποτηράκια μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία και δεν προκαλεί στυτική δυσλειτουργία. 

Χάστε κιλά

Τα περιττά κιλά μπορεί να επηρεάσουν την σεξουαλική απόδοση και να μειώσουν την αυτοεκτίμηση. Επιπλέον, οι παχύσαρκοι άντρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, ανδρική ορμόνη, η οποία είναι σημαντική για τη σεξουαλική επιθυμία και την στύση. Το υπερβολικό βάρος συνδέεται επίσης με υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Χαλαρώστε

Το στρες μπορεί να έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι πολλές, για αυτό όλοι οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκουν τρόπους χαλάρωσης και να αναζητούν επαγγελματική βοήθεια όταν χρειάζεται. Επίσης η ανησυχία, φέρνει φόβο ο οποίος μπορεί να ευθύνεται για τη στυτική δυσλειτουργία και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Πότε να καλέσετε έναν γιατρό σχετικά με τη στυτική δυσλειτουργία

Άνδρες κάθε ηλικίας μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με τη στυτική δυσλειτουργία. Όταν οι αλλαγές στον τρόπο ζωής αποτυγχάνουν, ένας ουρολόγος μπορεί να αξιολογήσει το πρόβλημά σας και να προσφέρει μια σειρά θεραπειών. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.