WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτό είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση σύμφωνα με μια νέα μελέτη


18 Νοεμβρίου 2018

pablo-merchan-montes-772108-unsplash.jpg

Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούτε τους ανθρώπους να λένε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά που εκτιμούν περισσότερο είναι μια καλή αίσθηση του χιούμορ . Στην πραγματικότητα, είναι κάτι που πολλοί από εμάς αναζητούμε σε ένα σύντροφο. Το γέλιο μπορεί να είναι απίστευτα χαλαρωτικό και να μας βοηθήσει να έρθουμε πιο κοντά με το έτερο ήμισυ. Μάλιστα σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη στην Εφημερίδα τα ζευγάρια που γελάνε μεταξύ τους είναι πιο ευτυχισμένα.

Οι ερευνητές πήραν συνέντευξη από  154 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, ζητώντας τους να βαθμολογήσουν σε μια κλίμακα το πόσο ευτυχισμένα είναι και πόσο γελάνε μεταξύ τους. Η έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια που γελάνε συχνά μεταξύ τους, βρίσκουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στη σχέση τους και έχουν πιο υγιή σεξουαλική ζωή, συγκριτικά με αυτούς που προτιμούν να μοιράζονται μόνο τις προσωπικές τους αναμνήσεις ή να διηγούνται εμπειρίες που όμως δεν είναι αστείες.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Τα θετικά συναισθήματα που δημιουργεί το γέλιο παρέχουν κάτι περισσότερο από μια καλή ψυχολογική διάθεση. Το γέλιο σχετίζεται με τη μείωση των αγχωτικών αντιδράσεων με τέτοιο τρόπο που μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από τους υπόλοιπους τρόπους διαχείρισης του άγχους.

Όλα τα παραπάνω είναι μια σημαντική υπενθύμιση για να μην πάρετε τον εαυτό σας πολύ σοβαρά, αφού το χιούμορ μπορεί να σας φέρει πιο κοντά με το σύντροφό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.