WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μια νέα μελέτη εξηγεί γιατί η απιστία επαναλαμβάνεται


11 Μαρτίου 2019

rawpixel-403494-unsplash.jpg

Αν απιστήσετε μια φορά τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να το ξανακάνετε. Αυτή είναι μια δημοφιλής πεποίθηση και μια νέα μελέτη έρχεται να την επιβεβαιώσει.

Η εξήγηση αυτών των επαναλήψεων βρίσκεται σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται αμυγδαλή, η οποία είναι μια ομάδα νευρώνων που ελέγχει τις ενστικτώδεις λειτουργίες. Σχετίζεται με τα συναισθήματα και μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο ένοχοι εάν πούμε ψέματα.

Διαβάστε εδώ: Τι αποκαλύπτουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για το χαρακτήρα μας

Οι ερευνητές αναφέρουν πως οι άνθρωποι που απιστούν νιώθουν ένοχοι, γιατί είναι η πρώτη φορά που διαπράττουν μοιχεία. Ωστόσο την επόμενη φορά αισθάνονται λιγότερο άσκημα κα ούτω καθεξής, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να είναι επιμελώς άπιστοι και χωρίς τύψεις. Αυτό δείχνει πως εκείνος που λέει ψέματα θα έχει προσαρμοστεί στα λάθη του και αυτή η συνήθεια θα καταλήξει να φαίνεται λιγότερο άσκημη.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Αυτό που οδηγεί έναν άπιστο στο ψέμα είναι ο φόβος για τις συνέπειες, που κυρίως είναι ο χωρισμός και η μοναξιά.

Ωστόσο οι ειδικοί στον τομέα των σχέσεων τονίζουν ότι έχουν παρατηρήσει πολλούς ασθενείς οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα απατούσαν ξανά το σύντροφό τους. Οι τύψεις που ένιωσαν από τον πόνο που προκάλεσαν και ο τρόπος που χώρισαν, δεν τους επιτρέπει να το επαναλάβουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.