Μύθοι και αλήθειες για το σεξ μετά τα 40

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019
blur-carefree-couple-289237.jpg

Μπορεί το 40 να είναι απλά ένας αριθμός, για πολλούς όμως η αλλαγή της δεκαετίας αποτελεί μια τρομακτική στιγμή της ζωής τους. Περισσότερο επηρεάζει τις γυναίκες, ίσως γιατί ο φόβος πως δεν θα είναι πλέον επιθυμητές ενισχύεται και το σεξ λόγω της ανασφάλειας πλέον αρχίζει να έχει δευτερεύουσα σημασία . Τι ισχύει όμως πραγματικά; Δείτε παρακάτω μερικούς μύθους που έχουν προκύψει σχετικά με το σεξ μετά τα 40.

Διαβάστε εδώ: Τι αποκαλύπτουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για το χαρακτήρα μας

Μύθος 1ος Δεν χρειάζεστε το σεξ τόσο συχνά.

Η αλήθεια: Σίγουρα δεν θα πεθάνετε χωρίς σεξ, αλλά η ανάγκη να νιώσετε και να ικανοποιηθείτε συναισθηματικά και σωματικά είναι μια απολύτως φυσιολογική κατάσταση. Το σεξ είναι κάτι που σας διατηρεί υγιείς αφού γεμίζει το σώμα με αίμα, προκαλεί καρδιοχτύπι και το σώμα λαμβάνει οξυγόνο.

 Μύθος 2ος Τα περιττά κιλά σας κάνουν να νιώθετε άβολα.

Η αλήθεια: Εάν εσείς προβάλλετε την ανασφάλεια σας σίγουρα ο άλλος θα την αντιληφθεί. Αγαπήστε το σώμα και την εξέλιξη του και φροντίστε το όσο καλύτερα μπορείτε. Οι κατασταλαγμένοι άντρες αποδεικνύεται ότι διεγείρονται πολύ περισσότερο από ένα έξυπνο μυαλό, από το χιούμορ και από μια ενδιαφέρουσα και χαρούμενη προσωπικότητα. Συχνά τα εξωτερικά ψεγάδια καταλήγουν να περνούν απαρατήρητα.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Μύθος 3ος: Είσαστε πολύ κουρασμένοι για να κάνετε σεξ.

Η αλήθεια: Μάλλον ακούγεται σαν δικαιολογία παρά σαν μια πραγματική κατάσταση. Σίγουρα δεν έχετε τις δυνάμεις που είχατε στα 20 αλλά άλλοι παράγοντες μπορεί να φταίνε για την κούραση όπως προβλήματα του θυρεοειδούς ή η αναιμία. Επίσης μη περιμένετε να κάνετε σεξ στο τέλος της ημέρας όταν είσαστε εξουθενωμένοι, αναζητήστε το από το σύντροφο σας μέσα στη μέρα.

Μύθος 4ος: Είναι φυσιολογικό να μειώνεται με τα χρόνια η λίμπιντο σας.

Η αλήθεια: Η αλήθεια είναι πως το πιο πιθανόν είναι να συμβαίνει το αντίθετο. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε νεότερες γυναίκες λόγω της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή των ευθυνών για τα παιδιά. Αλλιώς εάν δεν υπάρχει παθολογική αιτία μπορεί απλά να έχει αλλάξει η συχνότητα που θέλετε να κάνετε σεξ και όχι η λίμπιντο σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.