WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Εάν αγαπάς τον άλλον μην τον καταστρέφεις


13 Οκτωβρίου 2019

Εάν αγαπάς τον άλλον μην τον καταστρέφεις

Ένα κείμενο που ο καθένας πρέπει να διαβάσει για να υπενθυμίσει στον εαυτό του τι σημαίνει πραγματική αγάπη. Τι σημαίνει να είσαι άξιος αυτής της αγάπης.

Πολύ συχνά μια σχέση γίνεται τοξική, γίνεται ένας εφιάλτης που είναι δύσκολο να απελευθερωθείς και που πολύ συχνά δεν καταλαβαίνεις τους λόγους που δεν μπορείς να φύγεις.

Σίγουρα η αγάπη δεν είναι πάντα μια ειδυλλιακή κατάσταση, ούτε ένας αιώνιος μήνας του μέλιτος. Αλλά ακριβώς επειδή η αγάπη έχει δύσκολους και σκληρούς δρόμους, είναι σκόπιμο να προβληματιστούμε όλοι μας. 

Δεν είναι δυνατό ένα συναίσθημα όπως η αγάπη να γίνει καταστροφικό. Μπορεί να είναι ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό και στην αναγνώριση της αξίας του ατόμου. 
Όμως πολλές φορές δυστυχώς η αγάπη γίνεται μια σπίθα που ανάβει τα αρνητικά συναισθήματα και σκοτώνει τη σχέση. Και επειδή τα συναισθήματα μπορεί να έχουν σκληρά και απότομα μονοπάτια, πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτός που αγαπάει δεν καταστρέφει.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι οι ατέλειες ακόμη και τα λάθη είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης και ότι κανείς δεν είναι τέλειος ή αλάνθαστος. Αλλά πάνω από όλα μια ιστορία αγάπης δεν είναι σαν μια ταινία ή μια παράσταση. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράς μια μάσκα ή να δημιουργήσεις ένα σενάριο. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει σεβασμός και επικοινωνία, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα και τις ανησυχίες. 

Η αγάπη μπορεί να είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι τοξική. Τίποτα τοξικό δεν προκύπτει από την πραγματική αγάπη. Είναι αμφίπλευρη και δε σε θλίβει συνεχώς. Δε σε κάνει να λυπάσαι για τις επιλογές σου ούτε να αμφισβητείς το είναι σου. Η αγάπη δεν καταστρέφει, δε λέει ψέματα, δεν εξαπατά. Βρες λοιπόν αυτόν που θα σ’ αγαπάει περισσότερο και θα σε χρειάζεται λιγότερο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.