WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας ως λιπαντικό κατά τη διάρκεια του σεξ;


JTeam

12 Μαΐου 2020

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας ως λιπαντικό κατά τη διάρκεια του σεξ;
© Unsplash/ Dainis Graveris
Τι γίνεται όταν το συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε λιπαντικό και ψάχνετε μια εναλλακτική λύση; Ή όταν ψάχνατε για ένα φυσικό λιπαντικό;

Το λάδι καρύδας ίσως σας λύσει τα χέρια. Είναι όμως ασφαλές;

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το λάδι καρύδας είναι γενικά ασφαλές και αποτελεσματικό στη χρήση ως λιπαντικό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, προτού αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε όταν βρίσκεστε στο κρεβάτι. Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής για το λάδι καρύδας ως λιπαντικό.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης

Δεν περιέχει αλκοόλ.

Ορισμένα λιπαντικά περιέχουν αλκοόλ, το οποίο ενώ προσφέρει μια αίσθηση «ψύξης» κατά τη διάρκεια του σεξ ή του αυνανισμού, από την άλλη μεριά τα λιπαντικά με αλκοόλ μπορούν να δημιουργήσουν ξηρότητα και αυτή με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει πόνο, ουρολοιμώξεις ή μολύνσεις.

Δεν περιέχει γλυκερίνη.

Η γλυκερίνη, είναι υποπροϊόν ζάχαρης και μερικές φορές βρίσκεται στα λιπαντικά. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε είναι ότι μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μυκητιάσεων.

Έχει ωραία αίσθηση.

Όσον αφορά την υφή, το λάδι καρύδας έχει πιο ωραία αίσθηση, σε σχέση με τα λιπαντικά της αγοράς. Επίσης πολλοί το προτιμούν για τη γεύση και τη μυρωδιά.

Τα μειονεκτήματα της χρήσης λαδιού καρύδας ως λιπαντικό.

Μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα του κολπικού pH.

Το κολπικό pH είναι «όξινο» σε επίπεδο περίπου 4 πριν από την εμμηνόπαυση. Πολλά από τα λάδια καρύδας έχουν pH 5,5 έως 7,5, πράγμα που σημαίνει, αν μη τι άλλο, ότι αλκαλοποιούν τον κόλπο ή καθιστούν πιο «βασικό» το pH. Επομένως εάν παρατηρήσετε κακοσμία μετά από σεξ ή αυξημένη συχνότητα εμφάνισης μολύνσεων από ζύμες ή υπερανάπτυξη κολπικών βακτηρίων, μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας.

Το λάδι καρύδας μπορεί να σκίσει το προφυλακτικό.

Εάν χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας αυξάνεται η πιθανότητα να σκιστεί το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Εάν χρησιμοποιείτε προφυλακτικά από λατέξ, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας ως λιπαντικό - αντ 'αυτού, επιλέξτε λιπαντικό με βάση το νερό ή σιλικόνη.

Μπορεί να είστε αλλεργικοί.

Εάν μετά τη χρήση λαδιού καρύδας παρατηρήσετε εξανθήματα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι είστε αλλεργικοί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.