WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σε αυτή την ηλικία θα έχετε τις καλύτερες ερωτικές επαφές


21 Ιουνίου 2021

Σε αυτή την ηλικία θα έχετε τις καλύτερες ερωτικές επαφές
Η ηλικία δεν συμβαδίζει με τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Αν σας ρωτήσουν να απαντήσετε πότε πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη ηλικία για σεξ, οι περισσότεροι θα απαντήσετε τα 20 έτη, όπου για πολλούς είναι η πιο ξέγνοιαστη περίοδο της ζωής τους. Όμως κάνετε λάθος γιατί η ηλικία δεν συμβαδίζει με τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Independent αποκάλυψε πως οι γυναίκες έχουν τον καλύτερο οργασμό στην ηλικία άνω των 36. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες ρώτησαν 2.6000 γυναίκες από διάφορες ηλικιακές ομάδες σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, οι οποίες απάντησαν σε ρωτήσεις όπως τι είναι αυτό που τις κάνει να νιώθουν σέξι, πότε είχαν τον καλύτερο οργασμό και ούτω καθεξής.

Ο εθελόντριες χωρίστηκαν σε τρεις υποομάδες: οι νεότερες (κάτω από 23), οι μεσαίες (24-35) και οι μεγαλύτερες (36 και άνω). Όσο αφορά τα αποτελέσματα το 80% των γυναικών που ήταν 36 ετών ένιωθαν πιο ελκυστικές από τις υπόλοιπες. Στη μεσαία ομάδα μόνο το 40% ισχυρίστηκε ότι αισθανόταν ευχαριστημένο με την εμφάνιση του, ενώ το 70% των γυναικών της πρώτης ομάδας ένιωθε το ίδιο.

Αυτό όμως που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι οι γυναίκες άνω των 36 ετών σημείωσαν ότι είχαν τους περισσότερους και τους καλύτερους οργασμούς από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Επίσης σε ποσοστό 86% ανέφεραν ότι έκαναν το καλύτερο σεξ μέσα στον τελευταία μήνα.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ακούσει ότι όσο μεγαλώνει μια γυναίκα ευχαριστιέται όλο και περισσότερο το σεξ. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι όσο περνάνε τα χρόνια αυξάνονται και τα επίπεδα αυτοπεποίθησης και κατ επέκταση ευχαριστιόμαστε και περισσότερο το σεξ.

Τα οφέλη που μας προσφέρει το σεξ

Το σεξ ομορφαίνει. Κάνοντας έρωτα καθυστερείτε το ρυθμό γήρανσης των αρτηριών. Αν θέλετε λοιπόν να κρατήσετε την επιδερμίδα σας φρέσκια και υγιή βάλτε στο πρόγραμμά σας το σεξ.

Το σεξ καταπολεμά την κατάθλιψη. Κατά τη σεξουαλική επαφή αυξάνεται η έκκριση της χημικής ουσίας σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που δρα ως φυσικό αντικαταθλιπτικό για τον οργανισμό, ενισχύοντας το αίσθημα ευφορίας.

Όταν κάνουμε σεξ εκκρίνονται πάρα πολλές ορμόνες. Μεταξύ άλλων και η οξυτοκίνη, ή αλλιώς «η ορμόνη της αγάπης», η οποία ενεργοποιεί το συναίσθημα και βοηθά στην εδραίωση δεσμών αγάπης. Συνεπώς, το σεξ μας φέρνει πιο κοντά.

Σύμφωνα με τις στατιστικές δύο οργασμοί την εβδομάδα μειώνουν στο μισό τις πιθανότητες θανάτου από στεφανιαία νόσο. Συνεπώς το σεξ κάνει καλό και στην καρδιά.

Το σεξ αυξάνει το όριο ζωής. Οι άνθρωποι που έχουν ενεργή και πλούσια σεξουαλική ζωή είναι πιο αισιόδοξοι, πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί, πιο ανθεκτικοί σε ιώσεις και ασθένειες.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.