WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Alpha Females: Τι είναι και γιατί τις φοβούνται τόσο πολύ οι άντρες


2 Ιουλίου 2021

Alpha Females: Τι είναι και γιατί τις φοβούνται τόσο πολύ οι άντρες
Οι κοινωνικοί ανθρωπολόγοι την αποκαλούν «alpha female». Την ανακάλυψαν εδώ και δύο δεκαετίες: ένα θηλαστικό που περιφέρεται στην ανθρώπινη αγέλη διεκδικώντας ηγετικό ρόλο.

Οι κοινωνικοί ανθρωπολόγοι την αποκαλούν «alpha female». Την ανακάλυψαν εδώ και δύο δεκαετίες: ένα θηλαστικό που περιφέρεται στην ανθρώπινη αγέλη διεκδικώντας ηγετικό ρόλο. Κυρίως κερδίζοντας τον ηγετικό ρόλο από το αντίστοιχο θηλαστικό αρσενικό, που αποσύρεται στη γωνία, γλείφοντας τις πληγές του. 

Η εμφάνιση των alpha females άλλαξε καθοριστικά τη δομή της κοινωνίας. Οι alpha females είναι οι γυναίκες που νιώθουν σίγουρες για το εαυτό τους, είναι ισχυρές, δυναμικές και εργάζονται σκληρά για να πετύχουν τον σκοπό τους. Είναι ασταμάτητες και όταν ξέρουν τι θέλουν, το ακολουθούν.  

Είναι όμως και οι γυναίκες που φοβίζουν περισσότερο τους άντρες , αν και δεν θα έπρεπε, και οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι οι παρακάτω. 

Τα χαρακτηριστικά των alpha females που φοβίζουν τον αντρικό πληθυσμό. 

Είναι έξυπνες

Ξέρουν τι θέλουν και πότε είναι η ώρα να απομακρυνθούν από ένα τοξικό άτομο, σχέση ή κατάσταση. Όταν νιώθουν ότι κάτι πάει λάθος, εμπιστεύονται τον εαυτό τους ενεργούν ανάλογα. 

Έχουν ηγετικές δεξιότητες

Οι alpha females αναλαμβάνουν συνήθως ηγετικούς ρόλους. Είναι προσανατολισμένες προς την επιτυχία και καθοδηγούνται από τους στόχους τουςς. 

Παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν

Γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν χρειάζεται να περιμένουν να έρθουν τα  πράγματα από μόνα τους, γιατί αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τι κάνουν λοιπόν; Προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα να συμβούν και το πετυχαίνουν σχεδόν πάντα. Όταν βάλουν κάτι στο μυαλό τους, δεν υπάρχει τίποτα που να τις εμποδίσει να το πετύχουν. 

Δεν δείχνουν ποτέ ότι φοβούνται

Έχουν μια απίστευτη ικανότητα να συγκρατούν τον φόβο τους μπροστά στον κίνδυνο, την απογοήτευση, την άγνοια, ακόμη και τις απειλές. Έχουν μια έμφυτη ικανότητα να μεταμορφώνονται σε κάποιον που μπορεί να μετακινήσει βουνά εάν το απαιτεί η κατάσταση.

Θέλουν να μαθαίνουν συνέχεια νέα πράγματα

Όταν δείτε μια γυναίκα που είναι συνέχεια προσηλωμένη σε ένα βιβλίο, αντί στο κινητό της, τότε έχετε συναντήσει μια Alpha Female. Το είναι κάποιος πετυχημένος δεν αφήνεται στην τύχη και η συγκεκριμένη γυναίκα το γνωρίζει πολύ καλά

Θα ξεχωρίσουν μέσα σε ένα δωμάτιο με άντρες

Οι περισσότεροι άντρες είναι περήφανοι και τους αρέσει να είναι πάντα στο επίκεντρο. Όμως οι alpha females δεν χρειάζεται να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι- αν και μπορούν να το κάνουν αν το απαιτεί η περίσταση- αντ αυτού ξέρουν με επιδέξιο τρόπο κερδίζουν τον σεβασμό από μια παρέα αντρών. 

Μπορεί η πλειοψηφία των αντρών να μην αισθάνεται τόσο άνετα δίπλα σε μια δυναμική γυναίκα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να προσποιηθεί οιοδήποτε άλλο από αυτό που είναι για να κάνει το χατίρι οποιουδήποτε.
 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.