WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μόλις χώρισες; Η καθημερινή συνήθεια που θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις


Κλέλια Φατούρου

24 Ιανουαρίου 2022

Μόλις χώρισες; Η καθημερινή συνήθεια που θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις
Pexels
Η συνήθεια που σε βοηθά να προχωρήσεις

Όταν έρχεται ο χωρισμός, σε κατακλύζει μία σειρά από συναισθήματα. Κυρίως αρνητικά. Πόνος, θλίψη, θυμός και φόβος για το μέλλον. Σκέφτεσαι τα ίδια ξανά και ξανά, και γενικώς περνάς δύσκολα για ένα χρονικό διάστημα.

Οι ειδικοί όμως σου προτείνουν να υιοθετήσεις μία απλή καθημερινή συνήθεια που, αποδεδειγμένα, σε βοηθά να εκτονωθείς αλλά και να επεξεργαστείς αυτά που συνέβησαν, και πώς θα ήθελες να είχαν πάει.

Η συνήθεια που βοηθά στον χωρισμό είναι το να γράφεις σε ημερολόγιο. Και όσο εφηβικό και αν σου ακούγεται, η καταγραφή των σκέψεων μας βοηθά να καταλάβουμε τι νιώθουμε, αλλά κυρίως να εκφραστούμε, σε περίπτωση που δυσκολευόμαστε να το κάνουμε προφορικά. Τι θα θέλαμε να μας πει ο πρώην σύντροφός μας; Τι μας ενόχλησε; Τι θα αλλάζαμε κατά τη διάρκεια της σχέσης;

Όταν θέλουμε να βάλουμε τελεία, δεν χρειάζεται να το κάνουμε παρουσία του άλλου. Το κάνουμε για τον εαυτό μας και για να καταλάβουμε τι πήγε λάθος. Ακόμα όμως και αν βγάλουμε άκρη, σημασία έχει να εκφράσουμε αυτά που νιώθουμε. Μπορεί έτσι να μάθουμε πολλά πράγματα για τον εαυτό μας και τι χρειαζόμαστε από την επόμενη σχέση.

3 tips για να κρατάμε ημερολόγιο (και να επωφεληθούμε)

Κάνε το μόνη σου και με ησυχία

Η απόλυτη ησυχία σε βοηθά να ακούσεις το σώμα σου. Πώς είναι οι αναπνοές σου; Πού νιώθεις τον πόνο; Συγκεντρώνεσαι στο παρόν και ακούς καθαρά τις σκέψεις σου.

Εκφράζεις όλα τα συναισθήματά σου

Εδώ δεν υπάρχουν ντροπές. Δεν είναι όπως όταν μιλάμε με τους φίλους μας και ίσως προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι όλα είναι καλά. Εδώ είσαι εσύ και το ημερολόγιο. Μπορείς να γράψεις τις χειρότερες σκέψεις σου, πώς σε επηρεάζουν. Αν θες να κλάψεις ενώ γράφεις, κλάψε.

Κάνε focus στον εαυτό σου

Μπορεί να πονάς εξαιτίας ενός χωρισμού, αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετρά είναι ο εαυτός σου και όχι ο πρώην σύντροφός σου. Φρόντισε να κάνεις πράγματα που θα βοηθήσουν εσένα και γράψε όλα αυτά που θα ήθελες να έχεις στο μέλλον.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.