WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Να γιατί το σεξ κάνει το δέρμα να λάμπει, σε γυναίκες και άντρες


JTeam

1 Φεβρουαρίου 2022

Να γιατί το σεξ κάνει το δέρμα να λάμπει, σε γυναίκες και άντρες
pexels/andrea piacquadio
Πώς ο οργασμός συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας μας

Έχουμε αρκετούς καλούς λόγους για να κάνουμε σεξ. Η απόλαυση, η βελτίωση της διάθεσης, η ψυχολογική ανάταση, η σύνδεση με τον σύντροφό μας και ο ποιοτικός ύπνος είναι μερικοί από αυτούς.

Τώρα θα μάθουμε πόσο ωφέλιμο είναι για το δέρμα μας. Και πιο συγκεκριμένα ποια είναι η φάση του σεξ που κάνει το μεγαλύτερο καλό στη λάμψη της επιδερμίδας. «Οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύουν τον οργασμό με την κορύφωση. Κορύφωση είναι το χαρούμενο τέλος, αλλά οργασμός όλο το προηγούμενο. Είναι η φάση που παράγεται η ωκυτοκίνη και το νιτρικό οξύ, στα οποία οφείλουμε όλα τα οφέλη που μας δίνει το σεξ», μας εξηγεί η διατροφολόγος και ειδικός σε θέματα ορμονών, Alisa Vitii.

Εν ολίγοις, οι δύο αυτές ουσίες βοηθούν στην ορμονική ισορροπία, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και επιβραδύνουν το γήρας. Βοηθά ακόμα και στη ρύθμιση της ωορρηξίας. Και επειδή όλα λειτουργούν συνδυαστικά, όταν κοιμόμαστε και νιώθουμε καλύτερα λόγω σεξ, αυτό θα φανεί και στο δέρμα μας.

Και φυσικά, δεν χρειάζεται να έχεις παρτενέρ για να αποκομίσεις όλα τα προαναφερθέντα οφέλη. Ωστόσο, το συχνό σεξ με σύντροφο βελτιώνει τόσο τη σχέση, όσο και την ατομική υγεία, μειώνοντας την πίεση και των δύο. Στο τέλος της ημέρας, το κάνεις για την ερωτική απόλαυση και για να χαλαρώσεις. Τι θα έλεγες όμως αν αποκτούσες πιο λαμπερό δέρμα και λιγότερα σημάδια γήρανσης;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS