WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί οι άντρες υποκρίνονται οργασμό (και γιατί πρέπει να το σταματήσουμε όλοι);


Κλέλια Φατούρου

3 Φεβρουαρίου 2022

Γιατί οι άντρες υποκρίνονται οργασμό (και γιατί πρέπει να το σταματήσουμε όλοι);
Pexels/Anastasia Shuraeva
Μήπως δεν διαφέρουμε τόσο πολύ από τους άντρες;

Πίστευες ότι το να υποκριθείς οργασμό, είναι καθαρά γυναικείο θέμα; Κι όμως, το κάνουν και οι άντρες, καταρρίπτοντας τη θεωρία που τους θέλει να είναι μηχανές του σεξ που αντεπεξέρχονται σε κάθε περίσταση.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας το 2010, το 25% των συμμετεχόντων παραδέχθηκε ότι έχει υποκριθεί οργασμό. Η βασική εξήγηση για αυτό είναι το άγχος ότι θα στενοχωρήσουν την παρτενέρ του επειδή νιώθουν ότι ο οργασμός τους δεν πρόκειται να έρθει. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η κούραση και το άγχος είναι μερικές ακόμη αιτίες, και είναι οι ίδιες απαντήσεις που δίνουν και οι γυναίκες όταν ο οργασμός δεν έρχεται. Αν μιλάμε για άντρες, συνυπολόγισε το άγχος της επίδοσης και την πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας.

Γιατί οι άνθρωποι υποκρίνονται;

Αν και είναι σαφέστατα πιο εύκολο για μία γυναίκα να υποκριθεί οργασμό, αποδεικνύεται ότι οι άντρες το κάνουν εξίσου συχνά και οι λόγοι είναι κατά βάση οι ίδιοι. Και έρχομαι και αναρωτιέμαι. Γιατί; Ανεξαρτήτως φύλου, γιατί μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία και μηχανευόμαστε τρόπους πειθούς, αντί να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας, αλλά και τον παρτενέρ;

Ο οργασμός δεν είναι δεδομένος και πολλές φορές αποτελεί πρόκληση, ειδικά αν είμαστε κουρασμένοι, δεν είχαμε εξαρχής διάθεση για σεξ, προτιμάμε να κοιμηθούμε ή να δούμε Netflix. Σε πολλές περιπτώσεις, το σώμα μας μας ενημερώνει ότι δεν πρόκειται να έχουμε οργασμό επειδή δεν νιώθουμε άνετα με έναν συγκεκριμένο παρτενέρ. Και δεν είναι κακό να μιλήσουμε για αυτό.

Δεν είναι προτιμότερο να είμαστε ειλικρινείς, να μην πούμε ψέματα και να μην διαιωνίζουμε μία συνήθεια που είναι προσβλητική, κυρίως για εμάς τους ίδιους; Δεν είμαστε ρομπότ, οι εξωτερικοί παράγοντες μας επηρεάζουν και ενίοτε, δεν υπάρχει χημεία. Και είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.