WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 4 στιλ σεξ που υπάρχουν σε κάθε σχέση και τι σημαίνουν


Κλέλια Φατούρου

3 Μαρτίου 2022

Τα 4 στιλ σεξ που υπάρχουν σε κάθε σχέση και τι σημαίνουν
Pexels
Ποιο είναι το στιλ σεξ στη δική σου σχέση;

Τι εννοούμε όταν λέμε στιλ στο σεξ; Έχει να κάνει με την επιλογή της στάσης ή με τη συχνότητα που το κάνεις; Όχι, πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο το προσεγγίζεις. Είσαι παραδοσιακή; Εκφράζεσαι συναισθηματικά μέσα από αυτό; Πάμε να μάθουμε ποια είναι τα πιο κλασικά στιλ, αν πρέπει να έχουμε το ίδιο με τον σύντροφό μας και τι ρόλο παίζει στη σχέση.

Συμπληρωματικό

Είναι το πιο κλασικό στιλ αλλά μας ενημερώνει ότι πρόκειται για μία υγιή ερωτική σχέση. Και οι δύο σύντροφοι παίρνουν πρωτοβουλίες, μιλούν για τις φαντασιώσεις τους και βρίσκουν την ισορροπία μεταξύ πάθους και οικειότητας.

Το παραδοσιακό στιλ

Άλλος ένα κλασικό στιλ σεξ είναι το παραδοσιακό που αφορά περισσότερο τον ρόλο των φύλων, έτσι όπως τον έχουμε μάθει από τις προηγούμενες γενιές. Το αρσενικό κάνει πάντα την πρώτη κίνηση στο σεξ, το θηλυκό είναι περισσότερο παθητικό και παραδίδει τα ηνία. Το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι ότι το βάρος πέφτει μόνο στον άντρα και η γυναίκα συνήθως ντρέπεται να μιλήσει για τις σεξουαλικές επιθυμίες της.

Οι αδερφές ψυχές

Εδώ έχουμε μία πιο σπάνια περίπτωση συντρόφων που συνδέονται απόλυτα σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από το σεξ, εκφράζονται, αποδέχονται ο ένας τον άλλο, ακόμα και τις πιο άσχημες πλευρές. Λένε τα πάντα και το σεξ αποκτά μία πιο εγκεφαλική και πνευματική διάσταση.

Επικοινωνία μέσα από το σεξ

Αν και στην πράξη, έχει ενδιαφέρον, γιατί το ζευγάρι δοκιμάζει τα πάντα και δεν έχει ταμπού, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Όσοι βλέπουν το σεξ ως μέσο επικοινωνίας, υπάρχει ο κίνδυνος να περιορίζονται σε αυτό και να μην επιλύουν τα προβλήματα συζητώντας. Χρησιμοποιούν το σεξ προκειμένου να μην έρθουν σε ρήξη.

Πρέπει να έχουμε το ίδιο στιλ με τον σύντροφό μας;

Όπως αντιλαμβάνεσαι, το ιδανικό είναι να ταυτιζόμαστε με τον σύντροφό μας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε το σεξ με παρόμοιο τρόπο, γιατί αλλιώς δεν θα ταιριάξουμε. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, οι ανάγκες αλλάζουν και μπορεί να περνάμε από το παραδοσιακό στο συμπληρωματικό ή να μάθουμε ότι δεν λύνονται όλα μέσα από το σεξ. Το παν είναι να επικοινωνούμε και να σιγουρευόμαστε ότι είμαστε στην ίδια σελίδα, αν θέλουμε να λειτουργήσει η σχέση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.