WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 τρόποι να χρησιμοποιείς την τεχνολογία με τρόπο που ωφελεί τη σχέση σου


Κλέλια Φατούρου

7 Μαΐου 2022

4 τρόποι να χρησιμοποιείς την τεχνολογία με τρόπο που ωφελεί τη σχέση σου
Unsplash/7rXu_JHO9D8
Μήπως η τεχνολογία έχει γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα στη σχέση σου;

Ας παραδεχτούμε ότι η τεχνολογία είναι ικανή να καταστρέψει τις σχέσεις μας. Έχουμε συνηθίσει την εικόνα των γύρω μας με ένα κινητό-προέκταση του χεριού τους, και κάπως έτσι λειτουργούμε και εμείς οι ίδιοι.

Και ενώ ξέρουμε πώς μπορεί να επιδράσει το doomscrolling και το blue light στην υγεία και την ψυχική μας κατάσταση, δεν αποφασίζουμε να κάνουμε μεγάλα διαλείμματα σε καθημερινή βάση. Και, μεταξύ άλλων, δεν ακούμε ούτε τις έρευνες που μας λένε ότι το ατελείωτο scrolling στο κινητό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ερωτική μας σχέση.

Πώς μπορούμε λοιπόν να κρατήσουμε τη σχέση μας με την τεχνολογία σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην καταστρέψει την προσωπική ζωή μας;

Βάζουμε υγιή όρια

Όταν κάνεις κάτι με τον σύντροφό σου, αλλά χώνεσαι στην οθόνη του κινητού σου, είναι σαν να απορρίπτεις την παρουσία του ανθρώπου που βρίσκεται στον χώρο. Αν το κάνεις εσύ, αποφάσισε ότι θα αφήσεις το κινητό σε άλλο δωμάτιο ή θα το βάλεις στο αθόρυβο όταν ξέρεις ότι περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί. Αν το κάνει ο σύντροφός σου, εξήγησέ του πώς σε κάνει να νιώθεις και μην τον κατηγορείς, γιατί δεν θα κερδίσεις κάτι.

Πώς επικοινωνείτε καθημερινά

Υπάρχουν ζευγάρια που βασίζουν εξ ολοκλήρου την επικοινωνία τους σε μηνύματα στο messenger ή στο κινητό. Ενώ μπορεί να γίνει πρακτικό και ωφέλιμο σε διάφορες περιπτώσεις, καλό είναι να μιλήσετε για το κατά πόσο είναι καλό για τη σχέση. Μήπως αποφεύγετε τα τηλέφωνα και το να ακούτε ο ένας τον άλλο; Μήπως, αν ζείτε μαζί, είναι προτιμότερο να επικοινωνείτε μόνο face to face και να μοιράζεστε τα νέα σας; Μήπως το μηνύματα σας στερούν αρκετά από τη μεταξύ σας σχέση;

Χρησιμοποίησε την τεχνολογία προς όφελός σου

Αν ξαπλώνετε και μπαίνει ο καθένας στο κινητό ή το tablet του, ας το κάνετε μαζί. Μήπως να βλέπετε σειρές ή ταινίες στο Netflix; Να ακούτε true crime podcasts; Σύμφωνα με έρευνα του 2021, τα ζευγάρια που δήλωσαν ότι πηγαίνουν ταυτόχρονα για ύπνο (και ήταν η πλειοψηφία), ένιωθαν περισσότερο ικανοποιημένα στη σχέση του, συνολικά. Ιδανικά, καλό θα ήταν να μιλάτε περισσότερο και όχι να στέκεστε μπροστά σε μία οθόνη, αλλά οκ, δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες.

Κάνουμε sexting

Όπως είπαμε και πριν, εφόσον είναι ουτοπικό το να νομίζουμε ότι θα κόψουμε τη σχέση μας με την τεχνολογία, ας τη φέρουμε στα μέτρα μας. Ένας καλός τρόπος να συνδυάσουμε σχέση με τεχνολογία, είναι το sexting. Μερικά μηνύματα που θα προετοιμάζουν το έδαφος για τη βραδινή συνάντηση ή ένας βασικός τρόπος ικανοποίησης για τα ζευγάρια που έχουν σχέση εξ αποστάσεως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.