WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 5 πράγματα που κάνουν κάθε χρόνο τα ζευγάρια που δεν θα χωρίσουν ποτέ


Κλέλια Φατούρου

18 Απριλίου 2022

Τα 5 πράγματα που κάνουν κάθε χρόνο τα ζευγάρια που δεν θα χωρίσουν ποτέ
Οι συνήθειες που αποδεικνύουν ότι αυτά τα ζευγάρια χωρίζουν δύσκολα

Πώς δίνεις διάρκεια σε μία σχέση; Πώς πετυχαίνεις αυτό το «για πάντα» που υποτίθεται είναι και ο στόχος μίας σχέσης; Υπάρχουν μυστικά; Μήπως δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα απολύτως και να αφήνουμε τα πράγματα να γίνουν από μόνα τους;

Η απάντηση είναι ότι όλες οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά και αμοιβαία προσπάθεια. Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο εύκολο είναι να μπεις σε ρουτίνα και να ξεχάσεις όλα όσα σας έφεραν κοντά. Αν δεν κάνεις πράγματα για τη σχέση, είναι λίγο δύσκολο (έως κι ακατόρθωτο) να διατηρηθεί η φλόγα. Ποια είναι λοιπόν αυτά που μπορούμε να κάνουμε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο (και βάλε) προκειμένου να μην χαθεί η μαγεία αλλά και για να μην απομακρυνθούμε;

Τσέκαρε πώς πάει η σχέση

Ιδανικά, μην το αφήνετε για ετήσιο ραντεβού. Όσο πιο συχνά μιλάτε για την πορεία της σχέσης και για το πώς νιώθετε μέσα σε αυτή, τόσο πιο εύκολα προλαβαίνετε τα προβλήματα που προκύπτουν. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μιλάτε με ειλικρίνεια, βάζοντας μέσα και λίγη ενσυναίσθηση. Είστε ακόμα στο ίδιο μήκος κύματος; Υπάρχουν ανάγκες που έχουν αλλάξει;

Διακοπές μαζί

Όταν βρίσκεις λίγο χρόνο για μικρές (ή και μεγάλες) αποδράσεις, έρχεστε πιο κοντά ως ζευγάρι, χαλαρώνετε μαζί και ανακαλύπτετε νέα μέρη. Το σεξ αναθερμαίνεται και μένετε μακριά από όλους και όλα, έστω και για λίγες μέρες.

Διακοπές χώρια

Αν και οι χωριστές διακοπές δεν είναι για όλους, οι ειδικοί μας συστήνουν να βρίσκουμε λίγες μέρες για να πάμε ένα ταξίδι με φίλους, την οικογένεια ή μόνη παρέα τον εαυτό μας. Είναι ένα δώρο που θα κάνεις σε εσένα, για να σκεφτείς όλα όσα σε προβληματίζουν, για να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου και για τις ανάγκες του και για να λείψει λίγο ο ένας στον άλλο.

Δεν ξεχνάμε σημαντικές ημερομηνίες

Τα μικρά και τα απλά είναι που αναθερμαίνουν μία σχέση. Τα γενέθλια, η επέτειος σχέσης ή μία συμβολική για εσάς ημερομηνία, γίνονται πολύ καλές αφορμές για ένα δείπνο, ένα μικρό δώρο, μία τρυφερή κίνηση αγάπης. Και δείχνει ότι θυμόμαστε τις πιο σημαντικές μέρες του συντρόφου μας.

Μιλάμε για την αρχή της σχέσης

Αν ο τρόπος που γνωριστήκατε είναι ρομαντικός, έχεις μία ωραία ιστορία να διηγείσαι σε φίλους. Και όταν το περιγράφεις, είναι σαν να το ξαναζείς. Νιώθεις τα ίδια πράγματα, θυμάσαι τους λόγους που σε έκαναν να ερωτευτείς από την αρχή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.