WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 3 κλασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια σήμερα (και πώς θα τα διαχειριστείς)


Κλέλια Φατούρου

8 Μαρτίου 2022

Τα 3 κλασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια σήμερα (και πώς θα τα διαχειριστείς)
Pexels/cottonbro
Τα κλασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τα περισσότερα σύγχρονα ζευγάρια.

Κάθε σχέση έχει διαφορετικά προβλήματα αλλά και τον δικό της τρόπο να επικοινωνεί. Οι διαφορετικές εμπειρίες ζωής, τα παιδικά βιώματα και ο τρόπος έκφρασης κάνει τις σχέσεις πολύπλοκες, ούτως ή άλλως.

Κάθε εποχή όμως έχει και τα δικά της. Αν μιλάμε για το 2022, μία έρευνα κατέληξε στο εξής συμπέρασμα, σε ό,τι αφορά τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια. Το 56% απάντησε προβλήματα στην επικοινωνία, το 37% μίλησε για έλλειψη ποιοτικού χρόνου και το 35% αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία.

Εμπόδια στην επικοινωνία

Το αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Ενώ ξέρουμε ότι το στιλ επικοινωνίας μας διαφέρει από αυτό του συντρόφου μας, έχουμε την τάση να μην μπαίνουμε στη θέση του. Όταν έχουμε σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας, αυτό συμβαίνει επειδή είναι ένα θέμα που ακόμα εξερευνάμε μέσα μας και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε, σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Deanna Shahady.

Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίζεις τη δική σου δυσκολία και να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Έπειτα, πρέπει να σέβεσαι τη διαφορετικότητα του άλλου και να απαντάς νηφάλια. Το τελευταίο βήμα είναι να μιλάς ανοιχτά για όλα όσα σε ενοχλούν. Αν ο θυμός του γίνεται εμπόδιο, πρέπει να το ξέρει και να κάνει κάτι για αυτό.

Η έλλειψη χρόνου

Όχι απλά ποσοτικού, αλλά ποιοτικού χρόνου. Όταν κάθεστε μαζί στον ίδιο χώρο, δεν σημαίνει ότι υπάρχει ποιότητα στη σχέση. Αν δεν μιλάτε για όσα σας απασχολούν, δεν ανταλλάσσετε απόψεις για τα σημαντικά αλλά και τα μικρά της ημέρας και δεν είστε μαζί με πρόθεση, τότε είστε απλά ζευγάρι στα χαρτιά.

Η ψυχική υγεία

Με τον κορονοιό και την πανδημία στις ζωές μας τα τελευταία 2 χρόνια, είναι λογικό να έχουμε περάσει από τεράστιες συναισθηματικές διακυμάνσεις. Αλλά αν μιλάμε για σοβαρότερα θέματα, όπως κατάθλιψη και διαταραχή άγχους, είναι απαραίτητο να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.