WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 expert tips για να απολαμβάνεις περισσότερο το σεξ, χωρίς απαραίτητα να το κάνεις


Κλέλια Φατούρου

9 Ιουνίου 2022

3 expert tips για να απολαμβάνεις περισσότερο το σεξ, χωρίς απαραίτητα να το κάνεις
Πώς συνδέεται η καθημερινή απόλαυση με αυτή του σεξ;

Μπορεί το σεξ και η απόλαυση να θεωρούνται έννοιες αλληλένδετες, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να το απολαμβάνεις περισσότερο χωρίς όμως να ανακαλύπτεις το πώς μόνο μέσα από το σεξ.

Είναι ένα σύνολο πραγμάτων που αφορούν την καθημερινότητά μας, το πώς προσεγγίζουμε την απόλαυση και τι κάνουμε προκειμένου να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Οι ειδικοί μας εξηγούν απλά και κατανοητά πώς θα απολαμβάνουμε περισσότερο το σεξ, χωρίς να επικεντρωθούμε σε αυτό.

Βρες τι σου αρέσει (εκτός από το σεξ)

Η απόλαυση δεν ξεκινά και τελειώνει στο σεξ. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να τη νιώσουμε και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Νιώθεις καλά με αυτά που φοράς; Είσαι ο εαυτός σου; Πόσο πολύ απολαμβάνεις μία λαχταριστή μακαρονάδα; Τρως βιαστικά ή παίρνεις τον χρόνο σου; Χαίρεσαι όταν ακούς την αγαπημένη σου μουσική; Όλα αυτά τα απλά πράγματα είναι ικανά να σου δείξουν τι σημαίνει απόλαυση, και μάλιστα καθημερινά.

Μήπως το σεξ είναι performance για εσένα;

Έχουμε πει αμέτρητες φορές ότι δεν γίνεται να απολαμβάνεις το σεξ, αν δεν γνωρίζεις τι σου αρέσει και τι όχι. Αν κάνεις σεξ μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου ή ανησυχείς μονίμως για την εικόνα σου ή για το πόσο σεξουαλική δείχνεις, χάνεις όλη την απόλαυση.

Μπορείς και μόνη σου

Το σεξ είναι μία υπέροχη εμπειρία, αλλά μόνο αν έχεις εξερευνήσει το σώμα σου. Έτσι θα εντοπίσεις τις ερωτογενείς ζώνες του δικού σου σώματος (γιατί δεν έχουμε όλοι τις ίδιες). Εξάλλου, φετινή έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που αυτοικανοποιούνται συχνά σχετίζονταν με πολύ ενεργή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.