WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν σε χωρίζουν ξαφνικά


Κλέλια Φατούρου

17 Ιουλίου 2022

Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν σε χωρίζουν ξαφνικά
Η κλασική αντιμετώπιση που έχουμε και δεν ξεπερνάμε τον χωρισμό

Μπορεί να σου έχει συμβεί. Ο χωρισμός έρχεται σε μια στιγμή που δεν το περιμένεις ή που τέλος πάντων, δεν ήσουν σε φάση να το δεις να έρχεται. Ο σύντροφός σου σου ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσετε, χωρίς να αφήνει περιθώρια για περαιτέρω εξηγήσεις ή κάποια προσπάθεια διάσωσης της σχέσης. Κι εσύ μένεις παγωτό.

Πέρα από την πλάκα, ο κάθε χωρισμός είναι μία μορφή θανάτου, ειδικά αν γίνεται ξαφνικά και χωρίς τη θέλησή σου. Ακολουθούν όλα τα στάδια που υπάρχουν και στο πένθος και γενικώς αναζητάμε απαντήσεις στο γιατί μας συνέβη. Και ένα πολύ κλασικό λάθος που κάνουμε και μας καταστρέφει λίγο λίγο είναι το stalking στα social media. Το παίζουμε ντετέκτιβ, προκειμένου να βρούμε απαντήσεις.

Jenny.Gr
pexels/karolina grabowska

Δεν είναι όμως μόνο τα social media. Όταν υπεραναλύεις κάθε στιγμή της σχέσης προκειμένου να καταλάβεις τι πήγε λάθος, όταν κάνεις το ίδιο με ανθρώπους που σε νοιάζονται και όταν τσεκάρεις το instagram του για ύποπτες κινήσεις, δεν περνάς τα στάδια του χωρισμού, αλλά μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο.

Τι να κάνεις στη θέση του stalking και της ανάλυσης

Οι ειδικοί σε προτρέπουν να κρατάς ημερολόγιο σκέψεων και συναισθημάτων. Το γράψιμο σε βοηθά να εκτονωθείς και ίσως σου δώσει απαντήσεις, που αφορούν όμως κυρίως εσένα και τις δικές σου ανάγκες. Και φυσικά, μην πνίγεις τον πόνο σου. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος να ξεπεράσεις μία σχέση, ανεξαρτήτως διάρκειας.

Το ζητούμενο είναι να πάρεις τον χρόνο σου, να αναλάβεις τις δικές σου ευθύνες και να σεβαστείς την επιθυμία του άλλου να προχωρήσει χωρίς εσένα. Μακροπρόθεσμα, θα καταλάβεις ότι θα έχεις αποδεσμευτεί από μία σχέση που δεν ήταν για εσένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.