UPDATE #NOW

H Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει χωρίς Facebook και Instagram


JTeam

8 Ιουλίου 2022

H Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει χωρίς Facebook και Instagram
Αυτά είναι τα νέα που σίγουρα δεν θέλαμε να μάθουμε

Οι Ευρωπαίοι κινδυνεύουν να «χάσουν» το Instagram και το Facebook αυτό το καλοκαίρι, αφού η ρυθμιστική αρχή απορρήτου της Ιρλανδίας ενημέρωσε πως θα μπλοκάρει την αποστολή δεδομένων των χρηστών από την Ευρώπη στις ΗΠΑ.

Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων ενημέρωσε τους ομολόγους της στην Ευρώπη ότι θα μπλοκάρει τη Meta από την αποστολή δεδομένων χρηστών από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, μετά από χρόνια σκληρών δικαστικών συγκρούσεων μεταξύ του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα και Ευρωπαίων ακτιβιστών προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Jenny.Gr

Η απόφαση που πήρε η Ιρλανδία σημαίνει ότι το Facebook αναγκάζεται να σταματήσει να βασίζεται και στα SCC. Η Meta έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι μια τέτοια απόφαση θα κλείσει πολλές από τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη, όπως το Facebook και το Instagram.

Μάλιστα η ευρωπαϊκή έδρα της Meta βρίσκεται στην Ιρλανδία, οπότε και εποπτεύεται από την ιρλανδική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές διατάξεις. Tώρα μένει να δούμε αν θα περάσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς Facebook και Instagram (ας ευχηθούμε να μην συμβεί).