WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 μύθοι γύρω από το σεξ με τους οποίους μεγαλώσαμε (και είναι εντελώς λάθος)


Κλέλια Φατούρου

14 Δεκεμβρίου 2022

6 μύθοι γύρω από το σεξ με τους οποίους μεγαλώσαμε (και είναι εντελώς λάθος)
Pexels/Anastasia Shuraeva
Ώρα να καταρρίψουμε όλα όσα έχουμε μάθει

Σεξ αυτός ο άγνωστος, αν και θα έπρεπε να είμαστε απόλυτα εξοικειωμένοι με ένα θέμα που μάς αφορά τόσο πολύ. Όταν μεγαλώνεις με ταμπού και στερεότυπα, είναι λογικό να ντρέπεσαι να μιλάς για αυτό, ακόμα και με τον άνθρωπο που συνηθίζεις να κάνεις σεξ.

Αν όμως θέλουμε να μιλάμε για εξέλιξη, το πρώτο βήμα είναι να σταματήσουμε να πιστεύουμε σε απαρχαιωμένους μύθους, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μάς στερούν την απόλαυση και την απελευθέρωση. Ας δούμε ποιοι είναι και πώς θα πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Το σεξ είναι σαν το porn

Δεν είμαστε εδώ για να ενοχοποιήσουμε το πορνό. Μπορεί να γίνει τρομερά ψυχαγωγικό και να μάς δώσει ιδέες προς υλοποίηση. ΑΛΛΑ. Αυτό που βλέπουμε στις ερωτικές ταινίες, δεν είναι ο μόνος δρόμος. Και σίγουρα δεν πρέπει να ταυτίζεις την απόλαυση με το porn. Πολύ συχνά, υπάρχει μη ρεαλιστική απεικόνιση του πώς είναι ο γυναικείος οργασμός, τα μεγέθη ή η εικόνα των ανθρώπων εν γένει.

Όλα είναι θέμα μεγέθους

Εντάξει, δεν γίνεται να πιστεύεις ότι η απόλαυση ισούται με μεγάλο μέγεθος πέους. Αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα, τόσο στην ανδρική αυτοπεποίθηση, όσο και στο τι πιστεύουν οι γυναίκες για το σεξ. Όλα είναι θέμα χημείας, επικοινωνίας, καλών προκαταρκτικών και στάσεων που βολεύουν. Για να τα πούμε απλά και περιεκτικά.

Οι άντρες είναι πάντα σε ετοιμότητα

Άλλο ένα ψέμα που κάπως δικαιολογούσε την ανδρική απιστία. Οι άντρες ερεθίζονται με το παραμικρό ή δεν δυσκολεύονται ποτέ να κάνουν σεξ, σε αντίθεση με τις γυναίκες που συνήθως δεν έχουν όρεξη. Δεν θα το πιστέψεις, αλλά οι άντρες είναι άνθρωποι με συναισθήματα, θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας και δεν είναι πάντα σε ετοιμότητα. Η λίμπιντο είναι ένα πολύπλοκο θέμα και τα φύλα δεν έχουν τόσες διαφορές.

Ο κόλπος ξεχειλώνει από το πολύ σεξ

Δηλαδή πραγματικά, ποιος τα σκέφτηκε και θεώρησε και έξυπνο να μεταλαμπαδεύσει αυτή τη γνώση, ώστε να τρομάξει τους ανθρώπους; Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο κόλπος προσαρμόζεται, λιπαίνεται από μόνος του, επανέρχεται. End of story.

«Καλός στο σεξ» σημαίνει τεχνική

Άλλο ένα πρόβλημα που προκύπτει όταν θεωρείς ότι το σεξ είναι αυστηρά σαν το πορνό. Ναι, η τεχνική είναι χρήσιμη αλλά το καλό σεξ χρειάζεται πολύ καλή επικοινωνία και χημεία, αλλιώς τι να την κάνεις την τεχνική; Καράτε κάνουμε;

Ο άντρας θα πρέπει να βρει τον οργασμό σου

Αν δεν τον έχεις βρει πρώτα εσύ, ώστε να ξέρεις πώς επιτυγχάνεται, πώς θα τον βρει ο άλλος; Θα το δει στο φλιτζάνι; Ο οργασμός μπορεί να επιτευχθεί όταν ξέρουμε τι μάς αρέσει, όταν το επικοινωνούμε και φυσικά, με καλή χημεία και πρόθεση. Όλα τα άλλα είναι τόσο αληθινά όσο το Easter Bunny.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.