WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

To dating καλωσορίζει το "goblin mode" και σε απαλλάσσει από άγχη και έγνοιες


JTeam

13 Ιανουαρίου 2023

To dating καλωσορίζει το "goblin mode" και σε απαλλάσσει από άγχη και έγνοιες
Unapologetic από εδώ και στο εξής, και στα ραντεβού σου

Όσο τέτοιες τάσεις και αντιλήψεις έρχονται στο προσκήνιο, δεν μπορούμε παρά να τις ενισχύουμε και να τις ενθαρρύνουμε, καθώς παίρνουν από επάνω μας ένα περιττό βάρος. Θα το έχεις προσέξει κι εσύ, πως πλέον δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε για τίποτα και για κανέναν.

Είσαι αυτή που είσαι, θες αυτά που θες, κάνεις τις επιλογές σου και από εκεί και πέρα αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και προχωράς, δίχως να σε νοιάζει και πολύ ποιος θα ακολουθήσει. Δεν σου απάντησε ο τύπος που αρχικά σε ενδιέφερε; Σε άφησε μήπως στο "διαβάστηκε"; Όπως και να' χει, στην τελική δεν σε νοιάζει και πολύ να βρεις την απάντηση.

Μια τέτοια κατάσταση, θα μπορούσε να περιγράψει το goblin mode στο dating, αρκετά καλά. Τι ακριβώς όμως είναι το goblin mode;

Αρχικά αναδείχθηκε στη φράση της χρονιάς, σύμφωνα με το Λεξικό της Οξφόρδης, που για πρώτη φορά άφησε την απόφαση στην κρίση του κοινού. Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν 320.000 άνθρωποι να ψηφίζουν το goblin mode‘ ως την πιο αντιπροσωπευτική φράση του 2022.

Και ο ορισμός έχει ως εξής:

«Η απόρριψη των κοινωνικών προσδοκιών και το να ζει κανείς με έναν απεριποίητο, ηδονιστικό τρόπο, χωρίς να ανησυχεί για την εικόνα του εαυτού του».

Πάρτο όλο αυτό και φέρε το στον κόσμο του dating (προσοχή, όχι στις σχέσεις και πόσο μάλλον στις μακροχρόνιες και σημαντικές για εσένα), αλλά σε αυτά τα πρώτα ραντεβού και τα crushes σου. Δεν υπάρχει πια το φαινόμενο να καθόμαστε με τις ώρες μπροστά από τον καθρέφτη, κάνοντας όλες αυτές τις ετοιμασίες για ένα ρομαντικό ραντεβού. Ποιος έχει άλλωστε χρόνο γι' αυτά; Το πιθανότερο είναι ένα after drink μετά τη δουλειά και ύστερα από 8ωρο λιώσιμο σε οθόνη.

Κοινώς αυτό το «be yourself» με το οποίο μας έπρηζαν από παλιά, είναι η στιγμή να το ενσωματώσεις πιο έντονα από ποτέ, πόσο μάλλον στο dating. Το goblin mode έρχεται στην ουσία να κάνει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα, λιγότερο περίπλοκα και πολύ πιο γρήγορα. Παιχνίδια δεν έχει, θες να μάθεις γιατί δεν σου απάντησε, είτε ρωτάς στα ίσα, είτε πας στον/ την επόμενη. Τον είδες με άλλη και δεν είσαι για τέτοια; Αντίο, χωρίς πολλά πολλά και έγνοιες.

Φυσικά το κομμάτι αυτό δεν αφορά, ούτε καλύπτει τους πάντες. Όπως όλα έτσι και αυτή η τάση στο dating έχει τα θετικά της και τα όχι τόσο θετικά της. Προφανώς και στις ουσιαστικές και σημαντικές σχέσεις για εσένα, είναι σημαντικό να δείχνεις και το ενδιαφέρον σου, αλλά και το πόσο σημαντικές σου είναι.

Το να μην χάνεις χρόνο όμως, και να ξεκαθαρίζεις καταστάσεις χωρίς τύψεις και δεύτερες σκέψεις, ίσως είναι κάτι που θα σου χρειαστεί, τόσο στο dating, όσο και στη ζωή γενικότερα. Το goblin mode άλλωστε, είναι τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης καταστάσεων, που θα σε απαλλάξει από πολλά άγχη και στρες για μικροπράγματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.