WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έχεις σεξουαλικές φαντασιώσεις που δεν θες να πραγματοποιήσεις; Υπάρχει λόγος


JTeam

17 Ιανουαρίου 2023

Έχεις σεξουαλικές φαντασιώσεις που δεν θες να πραγματοποιήσεις; Υπάρχει λόγος
Unsplash/Maria Michele Bouchard
Γιατί δεν περνάς από τη θεωρία στην πράξη;

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι αυτό που υπάρχει σαν σκέψη, σου προκαλεί διέγερση αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τις εφαρμόσεις κιόλας. Αφού όμως σου αρέσουν τόσο, γιατί δεν περνάς στην πράξη; Υπάρχει εξήγηση.

«Φαντασιώνεσαι διάφορα πράγματα. Από το να κάνεις σεξ με έναν διάσημο ή με τον πρώην σου, από το να σε δένουν, από το να μην έχεις τον έλεγχο, αλλά και πιο περίεργα πράγματα, που μπορεί να θεωρηθούν ακραία», εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια Dulcinea Pitagora.

Γιατί όμως δεν περνάμε στην πράξη;

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Αν η φαντασίωσή σου είναι κάτι εξωφρενικό που δεν μπορεί να συμβεί, μένει απλώς στο μυαλό σου. Μπορεί να σου αρέσει να φαντασιώνεσαι ότι απιστείς, αλλά να μην έχεις καμία τέτοια πρόθεση. Από την άλλη, ακόμα και αν είναι εφικτή, νιώθεις περισσότερο ασφαλής γιατί παραμένει στο μυαλό σου. Γιατί η φαντασία απέχει από την πράξη και μπορεί να μην είναι καθόλου όπως το έχεις φανταστεί. Φοβάσαι ότι θα απογοητευτείς ή ότι δεν θα υπάρχει η ίδια σεξουαλική διάθεση. Ξέρεις όμως ότι κάνει καλό στη λίμπιντό σου, όσο είναι θεωρία.

Υπάρχει περίπτωση να υλοποιήσεις μία φαντασίωση;

Εννοείται, αρκεί να νιώθεις άνετα με αυτό. Αν το φαντάζεσαι με τον σύντροφό σου και νιώθεις απέχθεια, μάλλον δεν είναι για εσένα. Ο ενθουσιασμός όμως είναι πάντα ένα συναίσθημα που σου λέει ότι ίσως πρέπει να δοκιμάσεις κάτι που δείχνει να σου αρέσει, κι ας νιώσεις λίγη αμηχανία στην αρχή. Οι υγιείς σχέσεις εξάλλου περιλαμβάνουν πειραματισμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.