WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

12 μικροί τρόποι να βελτιώσεις άμεσα την ποιότητα του σεξ


Κλέλια Φατούρου

6 Φεβρουαρίου 2023

12 μικροί τρόποι να βελτιώσεις άμεσα την ποιότητα του σεξ
Unsplash/Toa Heftiba
Απλά tips για να κάνεις ακόμα καλύτερο σεξ

Είναι πολύ εύκολο να χαθεί η ποιότητα του σεξ όταν μπαίνεις σε ρουτίνα ή όταν απλά δεν επικοινωνείς τις ανάγκες σου. Πολλές φορές όμως δεν χρειάζεται να κάνει κοσμοϊστορικές αλλαγές, για να δεις την ερωτική σου ζωή να βελτιώνεται.

Αρκούν μερικές μικρές αλλαγές, που δεν σχετίζονται πάντα με το σεξ, αλλά μπορούν να γίνουν εμπόδιο στην απόλαυση. Ας δούμε τις πιο κλασικές.

Τσέκαρε την υγεία σου

Είναι πολύ πιθανό να πονάς κατά τη διάρκεια του σεξ ή να έχεις πεσμένη libido, και να οφείλεται στην υγεία σου. Κάνε τα τσεκ απ σου και σιγουρέψου ότι όλα είναι καλά.

Πάμε στα βασικά

Όταν νιώθεις ότι το σεξ πέφτει σε τέλμα, ίσως χρειάζεται απλά να θυμηθείς πώς είναι οι αγκαλιές, τα χάδια και τα βασικά προκαταρκτικά. Μην υποτιμάς την αξία σου.

Κάνε bucket list

Jenny.Gr
Pexels/Energepiccom

Ακούγεται απλό, αλλά είναι αποτελεσματικό. Αν θες να έχεις καλύτερη σεξουαλική ζωή, σημείωσε τις φαντασιώσεις σου και μοιράσου τες με τον σύντροφό σου.

Ξενοδοχείο για ένα βράδυ

Βγες από τα τετριμμένα και αλλάξτε location για μία νύχτα. Δεν χρειάζεται να είναι οργανωμένες διακοπές. Κλείστε αυθόρμητα ένα δωμάτιο και νιώστε σαν να είστε παράνομο ζευγάρι.

Μην λες όχι στην αυτοϊκανοποίηση

Μην νιώθεις ενοχές επειδή είσαι σε σχέση αλλά χρειάζεσαι και χρόνο με τον εαυτό σου. Όλα γίνονται. Έτσι θα ανακαλύψεις τι σου αρέσει, τι δεν λειτουργεί και πώς θα το επικοινωνήσεις.

Μην κριτικάρετε τις αποδόσεις σας

Είναι χτύπημα κάτω από τη μέση και δεν πρόκειται να βοηθήσει κάπου. Αντί να ασχολείστε με τα αρνητικά, επικεντρωθείτε στα θετικά ή στο τι χρειάζεται ο καθένας.

Επικοινωνήστε

Είναι η συνέχεια του προηγούμενου. Ένα ζευγάρι που επικοινωνεί ανοιχτά και χωρίς ταμπού, ξέρει πώς θα περάσει καλά σεξουαλικά και τι δεν του αρέσει.

Όχι μόνο σεξουαλικά αγγίγματα

Jenny.Gr
Pexels/Jonathan Borba

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν αγγιζόμαστε μόνο όταν είναι να κάνουμε σεξ. Τα τρυφερά αγγίγματα διατηρούν τη σωματική αλλά και πνευματική επαφή.

Γυμνάσου

Οι ενδορφίνες που αποκτάς αμέσως μετά τη γυμναστική, βελτιώνουν τη διάθεση και σου δίνουν κίνητρο να κάνεις πράγματα. Το σεξ είναι ένα από αυτά.

Φάε και λίγο σαφράν

Σύμφωνα με έρευνα, το σαφράν ενισχύει τη libido των γυναικών που παίρνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Λιγότερο αλκοόλ

Το αλκοόλ δεν μειώνει μόνο τη libido των ανδρών. Να πίνεις, αλλά μην το παρακάνεις.

Η σωστή playlist

Όλα παίζουν τον ρόλο τους, όταν μιλάμε για σεξ. Μία μουσική λίστα με ερωτικά κομμάτια, ή αυτά που σε βάζουν σε mood, είναι πάντα εγγύηση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS