WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όσα θέλεις να ξέρεις για το Paperclipping, τη νέα τοξική τάση στο dating


JTeam

11 Φεβρουαρίου 2023

Όσα θέλεις να ξέρεις για το Paperclipping, τη νέα τοξική τάση στο dating
Σίγουρα έχετε υπάρξει θύματα, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Και ξέρετε ότι στ' αλήθεια πονάει

Ghosting, breadcrumbing, love bombing – τα ξέρουμε, τελειώνουν σε ing, τα έχουμε κάνει, μας τα έχουν κάνει. Όλα τους, είναι ενοχλητικές συμπεριφορές στο dating. Και τώρα, έρχεται να προστεθεί μία ακόμη: Το Paperclipping.

Πηγή έμπνευσης για αυτό το απαράδεκτο, αν μας ρωτάτε, dating trend, είναι οι συνδετήρες. Αυτοί που χρησιμοποιούμε οι millennials, όχι αυτοί των Gen-Zers με τον μαγνήτη. Και πώς ακριβώς σχετίζεται με τον έρωτα; Είναι απλό. Μερικές φορές, τους βλέπουμε μπροστά μας χωρίς λόγο. Είναι εκεί, από το πουθενά, και θυμόμαστε πόσο χρήσιμοι είναι. Στη συνέχεια, τους θέλουμε κι εκείνοι δεν είναι πουθενά.

Σας θυμίζει κάτι αυτό; Τους πρώην, ίσως, που εμφανίζονται από το πουθενά, πάνω που είστε σχεδόν έτοιμοι να προχωρήσετε τη ζωή σας; Απλώς για να θυμηθείτε την ύπαρξή τους, να επικεντρωθείτε στα καλά της σχέσης, μόνο για να εξαφανιστούν σε λίγο. Και δεν είναι πως ζητούν επανασύνδεση – όχι, αυτό που θέλουν, είναι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Από ανασφάλεια; Από καθαρή πλήξη; Εκείνοι ξέρουν.

Σίγουρα έχουμε υπάρξει θύματα Paperclipping, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Ξέρουμε πόσο πονάει. Στην περίπτωση που είμαστε οι ένοχοι, χρειάζεται να αναλάβουμε την ευθύνη μας και να σταματήσουμε αμέσως. Να κάνουμε λίγη δουλίτσα με τον εαυτό μας, να μπούμε στη θέση του άλλου για λίγο και να μάθουμε να υπάρχουμε χωρίς εξωτερική επιβεβαίωση.

Δικάσαμε και σήμερα. Λύεται η συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.