WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Το dating αλλάζει: 5 νέες τάσεις που δείχνουν το μέλλον στις σχέσεις


JTeam

14 Φεβρουαρίου 2023

Το dating αλλάζει: 5 νέες τάσεις που δείχνουν το μέλλον στις σχέσεις
Πως εξελίσσεται το dating σε μια μετά - πανδημική εποχή, όπου dating apps και σχέσεις εξ' αποστάσεως, γίνονται μια ακόμη επιλογή για περισσότερους

Το dating, τα ραντεβού και οι σχέσεις θα αποτελούν ένα θέμα το οποίο πάντα θα μας ενδιαφέρει και θα μας απασχολεί. Πόσο μάλλον μόλις μπαίνεις στην single κατάσταση και νιώθεις έτοιμη να μπεις ξανά «στο παιχνίδι», τόσο θέλεις να είσαι ενημερωμένος για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Για το 2023 λοιπόν, ποιες είναι οι τάσεις, που έρχονται στο προσκήνιο και κάνουν όλο και περισσότερους να ενδίδουν σε αυτές;

Περισσότερες επανασυνδέσεις με πρώην

Ναι είναι γεγονός, πως όσο τα χρόνια περνούν, τόσο περισσότερο εκτιμάμε καταστάσεις του παρελθόντος. Ένας χωρισμός, έχει τους λόγους του, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ορισμένα ζευγάρια δεν το ξαναπροσπαθούν ξεπερνώντας τα εμπόδια αυτά. Για παράδειγμα μπορεί να είχες βρει τον κατάλληλο άνθρωπο, αλλά να ήθελες να αφοσιωθείς σε άλλα πράγματα για εκείνη την περίοδο της ζωής σου, με αποτέλεσμα να απομακρυνθείτε και να μη συνεχιστεί η οποιαδήποτε σχέση σας. Πλέον όμως, νιώθεις πως εκείνος ο άνθρωπος είχε κάτι το ξεχωριστό για σένα και αναπολείς τις στιγμές μαζί του, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει. Εφόσον λοιπόν οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και τα δεδομένα είναι διαφορετικά, γιατί να μην το ξαναπροσπαθήσετε; Αρκετοί πάντως, το επιχειρούν.

Οι σύντροφοι είναι πιο «ανοιχτοί» στην ιδέα της σχέσης εξ' αποστάσεως

Λίγο ο περιορισμός της πανδημίας, λίγο τα dating apps, έχουν κάνει την ιδέα μιας σχέση εξ' αποστάσεως πολύ πιο "νορμάλ". Πλέον δεν είμαστε τόσο συγκρατημένοι σε μια τέτοια ιδέα, ούτε και διστάζουμε να ξεκινήσουμε μια σχέση εξ' αποστάσεως. Άλλωστε η τηλεργασία σου δίνει τη δυνατότητα να δουλεύεις από παντού. Επομένως αρκετοί είναι εκείνοι που θα επιχειρήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για μια ή έναν σύντροφο ακόμη και αν βρίσκεται μακριά, και να προγραμματίζουν τακτικές επισκέψεις για να «ξεφεύγουν» της ρουτίνας τους.

Jenny.Gr

Ρομαντικοποίηση της ερωτικής ζωής

Το πολύ Νetflix και η εξιδανίκευση των ρομαντικών σχέσεων έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση τον τελευταίο καιρό. Πολλοί και πολλές είναι εκείνοι, που εκφράζουν την επιθυμία τους να γνωρίσουν έναν σύντροφο με «καρμικό τρόπο», και όχι με το πάτημα ενός κουμπιού. Μια γνωριμία σε ένα coffee spot ένα βροχερό πρωινό, μια απλή συνομιλία στο βαγόνι του μετρό που τελικά εξελίχθηκε σε έρωτα, ή μια καρμική συνάντηση σε ένα βιβλιοπωλείο, δείχνουν την ανάγκη να «γυρίσουμε και πάλι στα βασικά» και απλά των γνωριμιών.

Περισσότερες γυναίκες κάνουν το πρώτο βήμα

Μπορεί αυτό να μην σημαίνει πως θα πάνε απαραίτητα να μιλήσουν και να προσεγγίσουν το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει, αλλά σίγουρα θα επιχειρήσουν μια κίνηση για να τους φέρει πιο κοντά. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει να πέσουν «τυχαία» επάνω του στο ασανσέρ της πολυκατοικίας ή της δουλειάς, ή ακόμη να γίνουν και λίγο creepy παρακολουθώντας τα social, για να βρεθούν «τυχαία» στο ίδιο μέρος.

Jenny.Gr

Ανοιχτή συζήτηση γύρω από το σεξ

Μόλις ένα ραντεβού, είτε πρώτο είτε δεύτερο είτε και τρίτο καταλήξει στο σεξ, δεν υπάρχουν δισταγμοί για να εκφράσεις αυτό που πραγματικά νιώθεις. Σου άρεσε; Δεν σου άρεσε; Ήταν υπέροχο; Όπως και να έχει, η συζήτηση γύρω από το σεξ απομυθοποιείται όλο και περισσότερο, φέρνοντας τα ζευγάρια ακόμη πιο κοντά και σίγουρα βελτιώνοντας τη σεξουαλική τους ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.