WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

H 5λεπτη συνήθεια πριν τον ύπνο που θα βελτιώσει σημαντικά τη σχέση σου


JTeam

18 Φεβρουαρίου 2023

H 5λεπτη συνήθεια πριν τον ύπνο που θα βελτιώσει σημαντικά τη σχέση σου
Πώς τα pillow talks δημιουργούν ισχυρή δέσμευση και ο ρόλος της οξυτοκίνης

«Ένα μέρος τόσο αγνό, τόσο βρώμικο και ωμό», αναφέρουν οι στίχοι του "Pillow Talk", από τον Zayn Malik και μάλλον κάτι ήξερε.

Και ενώ οι λέξεις "Pillow Talk", είναι ένας όρος που ακούγεται συχνά (από τραγούδια, έως και media), γνωρίζουμε τι πραγματικά είναι, αλλά και πόσα οφέλη μπορεί να έχει σε μια σχέση ;

Τα "Pillow Talks" είναι στην ουσία οι συζητήσεις που συνήθως γίνονται πριν ή μετά την ερωτική πράξη, όπου οι δυο σύντροφοι νιώθουν ασφάλεια και ανοιχτοί να μιλήσουν για όλα. Σε μια τέτοια συζήτηση οι σύντροφοι μπορούν να νιώσουν ευάλωτοι και να έρθουν πιο κοντά, δημιουργώντας ακόμη πιο ισχυρή δέσμευση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Alisa Ruby Bash, η οποία ειδικεύεται στις ρομαντικές σχέσεις, αναφέρει πως η συνήθεια του pillow talk, ρίχνει τις άμυνες ανάμεσα στους δυο συντρόφους, ενώ επειδή συνήθως βρίσκονται ξαπλωμένοι και χαλαροί εκκρίνεται οξυτοκίνη (ορμόνης της αγάπης και του έρωτα) η οποία είναι καθοριστική για την δημιουργία δέσμευσης και ισχυρών δεσμών.

Jenny.Gr

Πως 5 λεπτά pillow talk μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη σχέση

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, οι ειδικοί συστήνουν έστω και 5 λεπτά ουσιαστικής συζήτησης σε κάθε ζευγάρι. Σε ορισμένους συντρόφους, αυτή η συνήθεια έρχεται πιο εύκολα, ενώ άλλοι είναι πιο συγκρατημένοι. Για όσους είναι πιο συγκρατημένοι ή μπορεί να νιώθουν κάπως απόμακροι και αποξενωμένοι με τον σύντροφο τους, μια pillow talk συζήτηση, θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για λύσεις ή έστω να τους φέρει πιο κοντά.

Επομένως δεν έχετε παρά να βάζετε στο πρόγραμμα λίγα λεπτά συζήτησης με τον/ την αγαπημένη σας, αν θέλετε να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο τη σχέση σας και να βελτιώσετε την επικοινωνία μεταξύ σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.