WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η «θεωρία του καναπέ» που σε βοηθά να βρεις σύντροφο


Κλέλια Φατούρου

28 Μαρτίου 2023

Η «θεωρία του καναπέ» που σε βοηθά να βρεις σύντροφο
Unsplash/Sladjana Karvounis
Δίνεις τόσο χρόνο στον καναπέ, γιατί όχι και στον σύντροφο;

Η εύρεση συντρόφου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Όταν βλέπεις τι κυκλοφορεί εκεί έξω, χάνεις κάπου το κουράγιο σου και αποθαρρύνεσαι. Αν και η single ζωή είναι εξαιρετική και υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να την απολαμβάνεις, μπορεί να είσαι σε φάση που θες να μπεις σε σχέση.

Η ψυχολόγος Elinor Greenberg είπε να σε διευκολύνει, δημιουργώντας τη θεωρία του καναπέ στο dating. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, ότι θα ψάξεις σύντροφο, με τον τρόπο που ψάχνεις να αγοράσεις καναπέ. «Η εξήγηση είναι ότι έτσι αποφεύγεις τις συγκρίσεις, την ντροπή και τους όποιος μηχανισμούς άμυνας έχεις στις σχέσεις», εξηγεί η Greenberg.

Πώς ψάχνουμε λοιπόν σύντροφο (ή καναπέ);

Ξεκάθαροι στο τι θέλουμε

Πριν αγοράσεις καναπέ, ξέρεις τις διαστάσεις, αν χωράει στο σαλόνι σου, ποιο χρώμα προτιμάς και πού θα μπει. Το ίδιο ισχύει και με τον σύντροφο. Πρέπει να ξέρεις τι χρειάζεσαι και τι δεν χωράει στη ζωή σου.

Αλλά μην ψάχνεις το τέλειο

Αν ψάχνεις καναπέ με συγκεκριμένο ύψος ποδιού, τρομερά συγκεκριμένη και σπάνια απόχρωση και ένα ύφασμα που να είναι και καλαίσθητο και πολύ άνετο, μπορεί να μην βρεις ποτέ. Δεν λέμε να ρίξεις εντελώς τα standards σου, αλλά να μην περιμένεις και την απόλυτη τελειότητα. Δεν υπάρχει.

Βγες με ανθρώπους που να κάνουν τικ στη λίστα

Έτσι όπως δεν θα μπεις σε μαγαζιά με υπερπανάκριβους καναπέδες και δεν θα αγοράσεις καναπέ σε ένα χρώμα που μισείς, έτσι πρέπει να βγαίνεις με ανθρώπους που έχετε κοινά και ξέρεις ότι θα σου αρέσουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.