WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 μη ρεαλιστικές προσδοκίες που έχεις από τον σύντροφό σου (και θα χαλάσουν τη σχέση)


JTeam

11 Δεκεμβρίου 2022

6 μη ρεαλιστικές προσδοκίες που έχεις από τον σύντροφό σου (και θα χαλάσουν τη σχέση)
Μήπως περιμένεις πολλά, ενώ δεν θα έπρεπε;

Έχεις μπει σε μία σχέση, έχεις βρει τον σύντροφο που κάνει περισσότερα τικ στα θετικά και λιγότερα στα αρνητικά. Όλα πάνε καλά, αγαπιέστε και υπάρχει πιθανότητα για διάρκεια.

Οι σχέσεις όμως μπορούν να χαλάσουν πανεύκολα αν τις σαμποτάρουμε εμείς οι ίδιοι. Και ένα κλασικό λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι, και που οδηγούν στο τέλος των σχέσεων, είναι οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Σαν αυτές που ακολουθούν.

Πρέπει να είσαι το κέντρο του σύμπαντος

Ναι βρε παιδί μου, θέλεις να είσαι σημαντική για τον άλλον και να σου το εκφράζει, σύμφωνοι. Υπάρχουν όμως και άλλοι άνθρωποι ή σημαντικά πράγματα στη ζωή και δεν γίνεται να είσαι η μοναδική έννοια. Επίσης, πρέπει να υπάρχει χώρος και για τους δύο σας, ώστε να κάνετε αυτά που θέλετε.

Πρέπει αν συμφωνείτε σε όλα

Πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Πώς γίνεται να μην διαφωνήσουμε ποτέ και σε τίποτα; Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ταυτιζόμαστε σε πολλά, θα έρθει η στιγμή που θα έχουμε εντελώς αντίθετες απόψεις, που ίσως οδηγήσουν σε σύγκρουση. Το θέμα είναι να επικοινωνούμε παρά τις διαφορές και να αποδεχόμαστε την άλλη άποψη.

Όλα είναι θέμα σεξ

Αν το σεξ είναι η μόνη προυπόθεση καλής ή κακής σχέσης, δεν κάνεις focus σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. Προφανώς και είναι σημαντικό το σεξ, αλλά συνήθως είναι απόρροια του τρόπου επικοινωνίας. Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί το πολύ καλό σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα και πολύ καλή σχέση.

Αν σ'αγαπάει, θα αλλάξει

Βασικότατο λάθος. Μην ξεκινάς μία σχέση ελπίζοντας ή πιστεύοντας ότι ο άλλος θα αλλάξει. Μπορεί και να συμβεί, αλλά μόνο επειδή το θέλει ο ίδιος. Το θέμα είναι να αγαπάς κάποιον για αυτό που είναι και να εξελίσσεστε παρέα.

Θα μαντεύει τι σκέφτεσαι και τι νιώθεις

Βασικότατο λάθος νούμερο δύο. Δεν είναι μάντης για να ψυχανεμίζεται τι σκέφτεσαι ή χρειάζεσαι. Υπάρχει περίπτωση να είσαι με κάποιον για πολύ καιρό και πάλι να μην είναι σίγουρος για το τι νιώθεις. Για αυτό λοιπόν μιλάμε και επικοινωνούμε ανοιχτά.

Θα λυθούν όλα τα προβλήματα

Είναι η κλασική σκέψη που κάνουν όσοι είναι single για καιρό και νομίζουν ότι ένας σύντροφος θα σκεπάσει κάθε πρόβλημα. Μπορεί το πάθος της αρχής να σε βοηθά να τα βλέπεις όλα με διαφορετικό μάτι, αλλά πολύ σύντομα θα επανέλθεις στην πραγματικότητα και τις δυσκολίες της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.