WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί τα 10λεπτα ραντεβού μπορούν να σώσουν τη σχέση (και το σεξ)


Κλέλια Φατούρου

2 Απριλίου 2023

Γιατί τα 10λεπτα ραντεβού μπορούν να σώσουν τη σχέση (και το σεξ)
Unsplash/toa heftiba
10 λεπτά αρκούν για να σωθεί η σχέση

Τότε που ήμασταν νέοι και είχαμε όλο τον ελεύθερο χρόνο, μπορούσαμε να βγαίνουμε ραντεβού με τις ώρες και να μην σκεφτόμαστε τις υποχρεώσεις μας, διότι τότε δεν είχαμε.

Όσο όμως μεγαλώνεις και μπαίνεις σε μία σχέση με καθημερινότητα, δουλειά και άγχος, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις τη μαγεία των ραντεβού και να επισπεύσεις το τέλος της σχέσης σου. Αν λοιπόν δεν υπάρχει χρόνος για να βγεις έξω σαν άνθρωπος για φαγητό ή ποτό, υπάρχει λύση.

Σύμφωνα με το Gottman Institute, έναν οργανισμό που ερευνά τις δυναμικές των σχέσεων, 10 λεπτά αρκούν για να σε φέρουν πιο κοντά στον σύντροφό σου. Το καλό με αυτή τη διάρκεια είναι ότι επικεντρώνεσαι απόλυτα γιατί ο χρόνος είναι λίγος και δεν χαζολογάτε. Αν μπορείτε να διαθέσετε και περισσότερο χρόνο από αυτό, ακόμα καλύτερα! Πώς οργανώνονται λοιπόν τα 10λεπτα ραντεβού και γιατί πρέπει να γίνονται πολύ συχνά;

Κλείστε ώρα και μέρα

Ναι, μπαίνει στο πρόγραμμα, αλλά αφού μιλάμε για 10 λεπτά, καλό είναι να γίνεται 2 και 3 και 4 φορές την εβδομάδα. Ένα ραντεβού θα μπορούσε να είναι και για σεξ.

Κάντε κάτι που αρέσει και στους δύο

Το ραντεβού μπορεί να είναι μία βόλτα στο πάρκο ή να φάτε το αγαπημένο σας πρωινό. Αρκεί να είναι κάτι που αρέσει πολύ και στους δύο.

Αφήστε πίσω τα κινητά

Νομίζεις ότι αντέχεις χωρίς κινητό για 10 λεπτά, αλλά δεν ισχύει πάντα αυτό. Αφήστε τα κινητά σε άλλο δωμάτιο και επικεντρωθείτε ο ένας τον άλλο. Ο ήχος του μέιλ μπορεί να σας βγάλει αμέσως εκτός κλίματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.