WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 tips για εξουθενωμένους γονείς που δεν θέλουν να κόψουν το σεξ


JTeam

5 Απριλίου 2023

4 tips για εξουθενωμένους γονείς που δεν θέλουν να κόψουν το σεξ
Unsplash/Stephanie liverani
Το ότι είστε γονείς, δεν σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος του σεξ

Οι αλλαγές που φέρνει η μητρότητα είναι πάρα πολλές, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Αλλάζουν όμως και οι ισορροπίες στο ζευγάρι που αποκτά παιδί και βλέπει την καθημερινότητά του να μεταμορφώνεται. Είναι πολύ λογικό, ειδικά αν μιλάμε για το πρώτο διάστημα. Τι γίνεται όμως όταν ο καιρός περνά και το σεξ κατεβαίνει χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων;

Η αλήθεια είναι ότι όταν υπάρχει θέληση για σεξ (και τον σύντροφό σου), όλα μπορούν να γίνουν, ακολουθώντας μικρά αλλά αποτελεσματικά tips. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ξεχάσεις το στερεότυπο της γυναίκας που αποχαιρετά τη σεξουαλικότητά της επειδή γίνεται μητέρα. Αυτές είναι πεποιθήσεις που ανήκουν στο παρελθόν.

Πώς διατηρούμε λοιπόν την ερωτική σχέση, χωρίς να χρειάζονται grande κινήσεις; Συνέχισε να διαβάζεις.

Πολλά αγγίγματα μέσα στη μέρα

Υπενθυμίζουμε ότι το σεξ δεν είναι μόνο διείσδυση και προκαταρκτικά. Η σωματική επαφή κρατά τη φλόγα αναμμένη και σου υπενθυμίζει ότι θέλεις να είσαι με τον σύντροφό σου και, πέρα από οτιδήποτε άλλο, είστε και εραστές.

Πρώτα η χαλάρωση, μετά το σεξ

Ακούγεται αντιφατικό αλλά αν είσαι κουρασμένη και νιώσεις την πίεση του να κάνεις σεξ, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. «Τα γεννητικά όργανα αντιδρούν στον φόβο και το άγχος, και όταν δεν χαλαρώνεις, παρατηρείται κολπική ξηρότητα», εξηγεί η sex therapist Lisa Hochberger. Επομένως, το πιο σημαντικό είναι να ξαπλώνεις, να παίρνεις βαθιές αναπνοές και να επικεντρώνεσαι στη σωματική χαλαρότητα. Και μπορεί να ακολουθήσει σεξ.

Ξέχνα τα παιδιά εκείνη την ώρα

Είναι δύσκολο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Αν θες να βρεις την ερωτική σου περσόνα, οφείλεις να μην αναφέρεις ονόματα παιδιών ή οτιδήποτε αφορά τη μέρα τους. Εξίσου σημαντικό είναι να βγάλεις παιχνίδια από την κρεβατοκάμαρα, ώστε να θυμηθείς πώς ήταν πριν από τα παιδιά.

Δεν είναι πρόβλημα όταν δεν κάνεις σεξ

Ίσως και το πιο σημαντικό tip. Εάν μπαίνεις συνέχεια σε συγκρίσεις και δαιμονοποιείς την απουσία του σεξ στη ζωή σας, δεν πρόκειται να βελτιωθεί τίποτα. Αποδέξου το ως πραγματικότητα και θυμήσου ότι το βασικό είναι να επικοινωνείτε και να έρχεστε κοντά, ακόμα και τις μέρες που δεν υπάρχει σεξ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.