WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είσαι people pleaser; Να γιατί καταστρέφει και τη σεξουαλική ζωή σου


Κλέλια Φατούρου

20 Απριλίου 2023

Είσαι people pleaser; Να γιατί καταστρέφει και τη σεξουαλική ζωή σου
Pexels/wesley davi
Γιατί δεν είναι ποτέ καλό να θες να ευχαριστείς συνέχεια τους πάντες

Δεν θέλει και πολύ να κάνεις τη σύνδεση γιατί το να είσαι people pleaser κάνει κακό στο σεξ. Θα έδινες τα πάντα για τους όλους, σε όλα τα επίπεδα και όλες τις περιπτώσεις. Ο εαυτός σου έρχεται πάντα δεύτερος, ενίοτε και τρίτος και τέταρτος. Το παν είναι είναι οι άλλοι και οι ανάγκες τους.

Αν μιλάμε για σεξ, αυτό στην πράξη, δεν σημαίνει μόνο ότι δίνεις προτεραιότητα στην απόλαυση του άλλου. Αυτό είναι ίσως και το μικρότερο πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι είσαι διατεθειμένη να κάνεις τα πάντα και δεν πρόκειται να πεις όχι σε στάσεις ή πειραματισμούς που ίσως και να μισείς. Θα κάνεις οτιδήποτε προκειμένου να είσαι αρεστή και αποδεκτή.

Και το πιθανότερο είναι ότι έχεις βαφτίσει τη συμπεριφορά σου ανιδιοτέλεια και έλλειψη εγωισμού. Είσαι όμως people pleaser και δεν θυμάσαι καν τι αρέσει σε εσένα. Το πρόβλημα με το σεξ είναι αυτό ακριβώς. Υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις ασχοληθεί ποτέ με το δικό σου σώμα και με αυτά που του αρέσουν. Τι σε διεγείρει; Τι σε βοηθά να φτάσεις σε οργασμό; Τι σε απωθεί εντελώς;

Μήπως ασχολείσαι περισσότερο με το πώς σε βλέπει ο παρτενέρ σου και αν τον ικανοποιείς; Αυτό μπορεί να οδηγήσει πολύ εύκολα στο να υποδύεσαι έναν ρόλο και, γιατί όχι, στο να υποκριθείς οργασμό. Μιλάμε δηλαδή για σεξ που δεν είναι καθόλου απολαυστικό για εσένα. Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό; Ξεκινώντας από άλλα πράγματα. Μόνο όταν σταματήσεις να θες να είσαι αρεστός σε όλους, θα απολαμβάνεις και περισσότερο το σεξ. Κάνε εξάσκηση λέγοντας όχι όταν δεν θες κάτι, ή τη γνώμη σου όταν διαφωνείς. Η καθημερινότητα συνδέεται απόλυτα με το σεξ που κάνεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS