WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σταμάτησες το συχνό σεξ με τον σύντροφό σου; Υπάρχουν 3 σημαντικοί λόγοι


JTeam

26 Απριλίου 2023

Σταμάτησες το συχνό σεξ με τον σύντροφό σου; Υπάρχουν 3 σημαντικοί λόγοι
Pexels/svetlana
Μπορεί να είναι πρόβλημα, μπορεί και όχι

Κάθε ζευγάρι έχει τη δική του συχνότητα στο σεξ, ανάλογα με τη φάση που περνά. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια ανάγκη ή όρεξη. Το πρόβλημα ξεκινά όταν δεν υπάρχει σύμπνοια στη σχέση, το σεξ αραιώνει αισθητά και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί.

Η αλήθεια όμως είναι ότι, μάς αρέσει δεν μάς αρέσει, πάντα υπάρχουν εξηγήσεις. Αρκεί να έχουμε τη διάθεση να εντοπίσουμε τη ρίζα, προκειμένου να βελτιώσουμε τη σχέση μας. Και πού ξέρεις, μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα και όλα να πηγαίνουν μια χαρά.

Το σεξ δεν είναι προτεραιότητα

Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι δεν υπάρχουν κανόνες και κάθε ζευγάρι έχει διαφορετικές ανάγκες. Αν είστε δύο άνθρωποι που δεν τρελαίνεστε για σεξ ή διανύετε μία μακροχρόνια περίοδο που δεν σας ενδιαφέρει, τότε δεν σημαίνει ότι υπάρχει και πρόβλημα. Αρκεί να το ξέρετε και οι δύο, και να μην το μαντεύετε.

Ο ένας έχει τρομερό άγχος

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πόσο εύκολο είναι να επηρεαστεί όλη μας η ζωή από άγχος. Άγχος που αφορά τη δουλειά, ένα θέμα υγείας ή οτιδήποτε άλλο. Χρειάζεται σίγουρα κατανόηση και ενσυναίσθηση, αλλά είναι σημαντικό να ικανοποιούνται οι ανάγκες και των δύο. Επομένως, επικοινωνούμε για να δούμε πού βρισκόμαστε.

Αυτό που δεν λέγεται

Όταν ένα ζευγάρι απομακρύνεται σεξουαλικά αλλά δεν μιλά για αυτό, το πρόβλημα είναι σίγουρα βαθύτερο. Από το να υπάρχει γενική έλλειψη επικοινωνίας, συναισθηματική απομάκρυνση, απουσία ενδιαφέροντος, ακόμα και μία παράλληλη σχέση. Και πάλι, στο χέρι σου είναι να δεις προς τα πού θα πάει αυτή η κατάσταση. Δεν θα αλλάξει τίποτα μαγικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS