WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 ενδείξεις που σου λένε ότι υπάρχει σεξουαλική ένταση (και όχι απλή συμπάθεια)


JTeam

17 Μαΐου 2023

4 ενδείξεις που σου λένε ότι υπάρχει σεξουαλική ένταση (και όχι απλή συμπάθεια)
Unsplash/docusign
Πώς θα καταλάβεις ότι υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον (και από την πλευρά σου)

Ένα ερώτημα αιώνων που βασανίζει όλους εκείνους που γνωρίζουν κάποιον, αλλά δεν είναι και σίγουροι για το αν υπάρχει ερωτική διάθεση. «Η σεξουαλική ένταση είναι ο ηλεκτρισμός που προκύπτει από την έλξη και την επιθυμία μεταξύ δύο ανθρώπων. Αυτή η ενέργεια που δημιουργεί μία ανυπομονησία, η οποία γίνεται άβολη αλλά και τόσο απολαυστική», εξηγεί η σεξολόγος Rhiannon John.

Το θέμα είναι ότι συνήθως δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν η σεξουαλική ένταση είναι αμοιβαία. Υπάρχουν όμως μερικά κλασικά σημάδια, στα οποία πρέπει να κάνεις focus, την επόμενη φορά που θα μιλάς με κάποιον που σου αρέσει.

Η γλώσσα του σώματος (και των δύο)

Η νούμερο ένα ένδειξη είναι το πώς φέρεται το σώμα. Αν σε αγγίζει απαλά στον ώμο, αν γέρνει προς τα εσένα. Το βασικό όμως είναι να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι πώς νιώθει το σώμα σου. Αυξημένοι παλμοί και πίεση, πράγματα που νιώθεις και όταν μισείς κάποιον.

Συνεχές πείραγμα

Όπως έκανες και στο σχολείο. Ανώριμο μεν, ερωτικό δε. Νιώθεις την ανάγκη να πειράζεις κάποιον για κάτι που λέει ή κάνει, αν και είναι προφανές ότι το κάνεις επειδή φλερτάρεις.

Ένταση που μοιάζει με προκαταρκτικά

Σύμφωνα με τη σεξολόγο Madalaine Munro, η σεξουαλική ένταση είναι η απουσία άμεσης επιβράβευσης. Και ενώ μπορεί να σε ενοχλήσει, σε βοηθά να παραμένεις παρούσα στο σώμα σου. Αυτό όμως δίνει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην οικειότητα. Όλο αυτό το παιχνίδι μοιάζει με προκαταρκτικά, γιατί δεν φτάνει στην εκτόνωση.

Το παρατηρούν και οι άλλοι

Όταν η σεξουαλική ένταση συμβαίνει μπροστά σε ανθρώπους που σε ξέρουν ή, ας πούμε, σε εργασιακό περιβάλλον, το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει αντιληπτό από τους άλλους. Ίσως επειδή ξεχνάς ότι δεν είστε μόνοι και φλερτάρετε διακριτικά, λες και δεν υπάρχει άλλος στο δωμάτιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS