WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς συνδέεται ο ύπνος με το πετυχημένο σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη


JTeam

10 Ιουνίου 2023

Πώς συνδέεται ο ύπνος με το πετυχημένο σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη
Unsplash/annie spratt
Μήπως να αρχίσεις να κοιμάσαι λίγο παραπάνω;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε διαβάσει αμέτρητες έρευνες για σωστή διατροφή, καλύτερη υγεία και βελτιωμένο σεξ. Όλα αυτά τεκμηριώνονται επιστημονικά, επομένως δεν χάνουμε κάτι να δοκιμάσουμε να τρώμε περισσότερες φράουλες (όσο είναι η εποχή τους).

Αν μιλάμε μάλιστα για σεξ, τα μικρά πράγματα είναι που παίζουν τον ρόλο τους. Όπως ο ύπνος, για παράδειγμα. Σύμφωνα με φρέσκια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, έστω και μία ώρα παραπάνω ύπνου αυξάνει κατά 14% την πιθανότητα να κάνεις σεξ την επόμενη μέρα.

«Η επιρροή του ύπνου στη σεξουαλική διέγερση δεν έχει βρει τον χώρο που της αξίζει στον τομέα μας, αλλά αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος συμβάλει στη μειωμένη libido στις γυναίκες. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε δεν είναι ότι ο ύπνος είναι η απάντηση σε κάθε πρόβλημα στο σεξ, αλλά ότι κάνει γενικά καλό», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. David Kalmbach. Και εμείς θα τον ακούσουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.