WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι 5 λόγοι που σπάει το προφυλακτικό (ναι, το μέγεθος μετράει)


JTeam

16 Ιουνίου 2023

Οι 5 λόγοι που σπάει το προφυλακτικό (ναι, το μέγεθος μετράει)
Τι να προσέξεις για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις

Τα προφυλακτικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αντισύλληψης καθώς όχι απλώς έχουν ελάχιστο κόστος και μπορείς να τα βρεις οπουδήποτε, αλλά εκτός από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, προστατεύουν κι από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Δεν είναι τέλεια, ωστόσο.

Τα προφυλακτικά σπάνε και μπορεί να γίνει λάθος στην εφαρμογή τους. Μάλιστα, αν τοποθετηθούν λάθος, είναι μόλις 85% αποτελεσματικά στην αποφυγή της εγκυμοσύνης – στην αντίθετη περίπτωση, η αποτελεσματικότητά τους αγγίζει το 98%.

Παρακάτω, θα δούμε τους 6 λόγους που είναι πιθανότερο να σπάσει ένα προφυλακτικό. Ναι, ο ένας από αυτούς έχει άμεση σχέση με το μέγεθος του πέους.

Έχει λήξει

Τα προφυλακτικά λήγουν. Έχουν διάρκεια ζωής 3 έως 5 χρόνια μετά την παραγωγή τους, όμως αν περάσει αυτό το διάσημα, χαλάνε. Αυτός είναι και ο λόγος που καλό είναι να κοιτάς το πακέτο, όταν το αγοράζεις – δεν θέλεις δυσάρεστες εκπλήξεις πάνω στο σεξ.

Τα αποθήκευσες σε λάθος μέρος

Αν έχεις τα προφυλακτικά σου σε πολύ ζεστό σημείο, είναι πανεύκολο να σπάσουν κατά τη διείσδυση. Αυτός είναι και ο λόγος που καλό είναι να τα έχεις σε σημείο που δεν τα βλέπει ήλιος και δεν έχει υγρασία, όπως στο συρτάρι του κομοδίνου σου.

Τα ανοίγεις άτσαλα

Εντάξει, δεν θέλεις να περιμένεις και ανυπομονείς, όμως όταν ανοίγεις βιαστικά τη συσκευασία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το σκίσεις. Και ποτέ μην χρησιμοποιήσεις ψαλίδι ή τα δόντια σου – άνοιξέ τη με αγάπη.

Έλλειψη υγρασίας

Παραπάνω είπαμε ότι δεν πρέπει να τα αποθηκεύεις σε μέρη με υγρασία. Όταν, όμως, έρχεται η ώρα να τα χρησιμοποιήσεις, η υγρασία είναι απαραίτητη. Μάλιστα, συνιστάται η χρήση λιπαντικού με βάση το νερό κι όχι το λάδι – ειδικά στην περίπτωση του πρωκτικού σεξ.

Δεν εφαρμόζει καλά

Εδώ είναι μί απερίπτωση που το μέγεθος μετράει. Όταν το προφυλακτικό είναι πολύ σφιχτό ή χαλαρό, μπορεί να σπάσει. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μη χρησιμοποιήσετε – απλώς επιλέξτε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.