WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Spectrasexual: Ο όρος που σου επιτρέπει να εξερευνήσεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα


Κλέλια Φατούρου

24 Ιουνίου 2023

Spectrasexual: Ο όρος που σου επιτρέπει να εξερευνήσεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα
Pexels/nazila azimzada
Μήπως ταυτίζεσαι κάπως με αυτόν τον όρο;

Όσο εξελισσόμαστε, τόσα περισσότερα θα ανακαλύπτουμε για τους εαυτούς μας και τη σεξουαλικότητά μας. Αυτό που θα μάθουμε σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει μόνο μία σεξουαλική προτίμηση και ότι το φάσμα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πιστεύουμε.

Ο όρος spectrasexual περιγράφει ακριβώς αυτό. Ότι μπορεί να μην ελκύεσαι μόνο από ένα φύλο ή μία σεξουαλική ταυτότητα. Μπορεί να σου αρέσουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, χωρίς να το περιορίζεις. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006, σύμφωνα με μία σελίδα της Wikipedia, έγινε γνωστή το 2015, όταν αναφέρθηκε στο περιοδικό Psychology of Sexual Orientation and Gender Diversity και τώρα το hashtag στο TikTok έχει περισσότερα από 120 εκατ. views.

«Τα spectrasexual άτομα δεν έλκονται απαραίτητα από όλα τα φύλα και τους προσανατολισμούς. Δεν είναι όλα ή τίποτα δηλαδή», επισημαίνει ο ψυχολόγος Δρ. Jack Bartel, και αυτή είναι η διαφορά με τους pansexual, που έλκονται από τα πάντα. Σκοπός δεν είναι να μπαίουν ταμπέλες, αλλά να εντοπίζουμε αυτό που μάς κάνει κλικ και μάς ταιριάζει. Μάς βοηθά να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα τον εαυτό μας και να απενοχοποιήσουμε όλα όσα νιώθουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.