WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Apothisexual: Όταν το σεξ σου προκαλεί μια αηδία


Κλέλια Φατούρου

19 Ιουνίου 2023

Apothisexual: Όταν το σεξ σου προκαλεί μια αηδία
Μήπως είσαι apothisexual και δεν το είχες καταλάβει;

Μήπως το σεξ δεν είναι για εσένα και έχεις νιώσει να ταυτίζεσαι περισσότερο με εκείνους που θα μπορούσαν να ζήσουν και χωρίς αυτό; Τότε θα λέγαμε ότι είσαι asexual, και δεν είσαι σίγουρα μόνη σε αυτό το σύμπαν. Υπάρχει όμως ένα ολόκληρο φάσμα που δεν περιλαμβάνει σεξουαλικές δραστηριότητες. Όπως οι apothisexual.

Όπως λέει και η ελληνικότατη λέξη, αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, σημαίνει ότι η ιδέα του σεξ σε απωθεί. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν σημαίνει ότι το άτομο αηδιάζει με τους ανθρώπους που το κάνουν, ή με το ίδιο το σεξ. Νιώθει απλώς έτσι για τον εαυτό του και την προσωπική του ζωή.

Η βασική διαφορά με τους asexuals, είαι ότι ο apothisexual δεν ενδιαφέρεται ούτε για αυτοϊκανοποίηση, όταν ο asexual μπορεί να έχει σεξουαλικές ορμές.

Πώς θα καταλάβεις ότι είσαι apothisexual

Κάθε άνθρωπος βιώνει τη δική του εμπειρία με ξεχωριστό τρόπο, επομένως δεν υπάρχει η στιγμή ή η ηλικία που να εκδηλώνεται κάτι συγκεκριμένο. Αν όμως νιώθει εντελώς άβολα όταν διαβάζεις ή βλέπεις κάτι σχετικό με σεξ, αλλά δεν σε αφορά όταν το σκέφτεσαι για άλλους, μπορεί και να είσαι. Αν νιώθεις μία αηδία κάθε φορά που κάνεις σεξ, είναι πιθανό να σε απωθεί.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις γιατί απωθείσαι από το σεξ. Αν σχετίζεται με κάποιο παλιό τραύμα κακοποίησης, μπορεί να μην σε αηδιάζει το σεξ, αλλά να το ταυτίζεις με μία τραυματική εμπειρία. Ή μπορεί να μεγάλωσες σε ένα τρομερά συντηρητικό σπίτι, και να μην μιλούσατε ποτέ ανοιχτά για το σώμα και τη σεξουαλικότητα. Αν το δουλέψεις και δεν είναι αυτή η περίπτωση, τότε μπορούμε να μιλάμε για apothisexuals», εξηγεί ο ψυχοθεραπευτής Δρ. Lee Phillips.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS