WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς ένα φιλί 6 δευτερολέπτων μπορεί να σώσει τη σχέση σου, σύμφωνα με το TikTok


JTeam

26 Ιουνίου 2023

Πώς ένα φιλί 6 δευτερολέπτων μπορεί να σώσει τη σχέση σου, σύμφωνα με το TikTok
Έχεις 6 δευτερόλεπτα για να βελτιώσεις τη σχέση σου;

Όταν είσαι σε σχέση, η επικοινωνία είναι αδύνατο να γίνει «υπερβολικά καλή». Όσο περισσότερο επικοινωνείτε, τόσο καλύτερα – το σεξ βελτιώνεται, οι ανασφάλειές σου εξαφανίζονται, γενικά όλα πηγαίνουν καλύτερα. Και το TikTok που ξέρει (κι επειδή ξέρεις, το εμπιστεύεσαι), σου λέει ότι υπάρχει τρόπος και για να αποκτήσετε μεγαλύτερη οικειότητα, και για να μείνει το πάθος αμείωτο. Το μυστικό είναι να φιλιέστε για 6 δευτερόλεπτα κάθε μέρα. Όντως, τόσο απλό.

Το συγκεκριμένο hack οικειότητας έχει γίνει viral, κι όχι άδικα. Όλα ξεκίνησαν όταν η ψυχολόγος Kari Rusnak από το Ινστιτούτο Gottman έδωσε τη δική της συμβουλή στα ζευγάρια, για να αποκτήσουν το δικό τους «τελετουργικό σύνδεσης». Όπως εξήγησε, 6 δευτερόλεπτα αρκούν, επειδή δημιουργούν μία ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια της οποίας έρχεστε πιο κοντά, ενώ για λίγο επικεντρώνεσαι στον άνθρωπό σου και ο θόρυβος στο μυαλό σου, ηρεμεί.

Μία TikToker που το δοκίμασε, είπε ότι όντως δουλεύει. «Ένας από τους λόγους που είναι αποτελεσματικό, είναι επειδή μπορείς να το κάνεις καθημερινά και χτίζει οικειότητα, χωρίς να χρειαστεί να μιλήσεις».

@afinehuman #gottmaninstitute the #6secondkiss is just such a simple ritual you can bring to your relationship. It such a small act that can have a positivie impact. Try it! #goodvibes #wellness #relationship ♬ original sound

Επειδή το φιλί δεν είναι πεταχτό, στο μάγουλο, και χρειάζεται να δώσεις λίγη ψυχή – έστω για 6 δευτερόλεπτα – γίνεται ταυτόχρονα γλυκό και σέξι.

«Ξεκίνα να δίνεις το φιλί των 6 δευτερολέπτων, θα βοηθήσει τη σχέση σου», είπε μία άλλη TikToker, η οποία το δοκίμασε μετά από μικρό τσακωμό με τον σύντροφό της. Όχι απλώς ήρθαν πιο κοντά σωματικά, αλλά ένιωσαν πιο δυνατοί και σε συναισθηματικό επίπεδο.

@aleigh_loves_jayden_2 It’s genuinely a lifesaver. I really recommend it #6secondkiss #kiss #sixsecondkiss #smooch #love #bf #boyfriend #fyp ♬ heart shaped sunglasses - ✿

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια – το γνωρίζουμε αυτό. Παντού υπάρχει χώρος για βελτίωση και, αν το μόνο που χρειάζεται για να πας τη δική σου ένα βήμα πιο κοντά προς «το τέλειο», είναι ένα φιλί 6 δευτερολέπτων, γιατί να μην κάνεις μία προσπάθεια;

@suziemeg #couplescounselling #doingthework #seperated #married #6secondkiss #lovelanguage #loverlover ♬ original sound - suzie

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.