WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτά είναι τα 5 είδη απιστίας - Εσύ για ποιο είσαι ένοχος;


JTeam

27 Ιουνίου 2023

Αυτά είναι τα 5 είδη απιστίας - Εσύ για ποιο είσαι ένοχος;
Σίγουρα έχεις κάνει κάτι από τα παρακάτω

Τι μετράει σαν απιστία, τελικά; Είναι μία ερώτηση που βασανίζει πολύ κόσμο, έχει χιλιάδες απαντήσεις και ξέρεις καλά ότι πρόκειται για ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα – εξαρτάται από τα όρια του καθενός. Ξέρεις, επίσης, ότι είναι πολλά περισσότερα από το να κοιμηθείς απλώς με κάποιον τρίτο, ενώ βρίσκεσαι σε μονογαμική σχέση, και πως καλό είναι να ξεκαθαρίζεις από νωρίς την άποψή σου, για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Υπάρχουν πέντε είδη απιστίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Διάβασέ τα και κρίνε ανάλογα τι ταιριάζει στη δική σου περίπτωση, και τι δέχεσαι από αυτά.

Σωματική επαφή

Ξέρουμε, πέφτεις από τα σύννεφα, όμως το να έχεις σωματική επαφή ερωτικού χαρακτήρα με άτομο που δεν είναι σύντροφός σου, είναι απιστία. Τώρα, το επίπεδο σωματικής επαφής που σε ενοχλεί, είναι υποκειμενικό – από το φιλί ως την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, το εύρος είναι μεγάλο.

Σεξουαλικές φαντασιώσεις

Το να φαντασιώνεσαι άλλα άτομα κατά καιρούς, είναι απόλυτα φυσιολογικό είτε βρίσκεσαι σε σχέση, είτε όχι. Ωστόσο, το να σκέφτεσαι διαρκώς άλλα άτομα, και ειδικά ότι απατάς τον άνθρωπο που είναι μαζί σου, μπορεί να γίνει πρόβλημα.

Ρομαντικά συναισθήματα

Δεν χρειάζεται να κάνεις σεξ για να θεωρείται απιστία. Αν είσαι με έναν άνθρωπο αλλά αισθάνεσαι πράγματα για άλλον (δηλαδή η καρδιά σου βρίσκεται αλλού, όσο κρίντζι κι αν ακούγεται), πιστός δεν είσαι.

Κρυφά δώρα

Κάτι ακόμα που μπορεί να σε κάνει άπιστο και επηρεάζει και τους δύο στη σχέση, είναι το να δωρίζεις πράγματα σε άλλο άτομο που σε ενδιαφέρει, στα κρυφά. Είναι άδικο, είναι κάπως λάθος, καλό είναι να μη γίνεται.

Φλερτ στα σόσιαλ, αλλά στα κρυφά

Λένε πως αν μπεις στη διαδικασία να κρύψεις κάτι, έχεις λερωμένη τη φωλιά σου. Στηρίζουμε. Αν φλερτάρεις μέσω μηνυμάτων και απλώς δεν έχεις βρεθεί από κοντά, αλλά το κρατάς μυστικό και αισθάνεσαι και πεταλούδες στο στομάχι, ε φωνάζει από μακριά. Τα απλά likes, ωστόσο, είναι ασήμαντα – το λέμε σ’ εσένα μου αγχώνεσαι με το παραμικρό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.