WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως το να στέλνεις memes είναι η δική σου γλώσσα αγάπης;


JTeam

10 Μαΐου 2023

Μήπως το να στέλνεις memes είναι η δική σου γλώσσα αγάπης;
Τι άλλο φωνάζει περισσότερο «αφιέρωσα χρόνο για να σου στείλω αυτό το πράγμα που θα σου αρέσει»;

Το Facebook πέθανε, το Instagram κρατιέται με το ζόρι στη ζωή, το TikTok παράγινε mainstream – κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι το ίντερνετ σε ένα εξάμηνο. Όσο κι αν αλλάξουν τα πράγματα, όμως, ένα πράγμα θα παραμείνει σταθερό: Τα memes. Έχουν γίνει κομμάτι της επικοινωνίας μας με τους άλλους, πια και έχουν εξελιχθεί από απλά αστεία, σε τρόπους να έρθεις πιο κοντά με άτομα που σε ενδιαφέρουν, να φλερτάρεις, να δείξεις ότι έχεις αποκτήσει μία οικειότητα παραπάνω. Πρέπει να έχεις καταλάβει το χιούμορ του άλλου, να έχετε μερικά inside jokes (για να το βρει αστείο, αλλιώς δεν έχει νόημα) και, εντάξει, είναι λες και του φωνάζεις «αφιέρωσα χρόνο για να σου στείλω αυτό το πράγμα που θα σου αρέσει».

Είναι τα memes μία νέα γλώσσα αγάπης; Θα μπορούσαν. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι μία υπενθύμιση, οι «επίσημες» γλώσσες αγάπης είναι πέντε: Σωματική επαφή, λόγια επιβεβαίωσης, δώρα, πράξεις φροντίδας και ποιοτικός χρόνος. Κάποιος μπορεί να έλεγε ότι τα memes είναι ο συνδυασμός όλων – δείχνει ότι σε ακούν, σε νοιάζονται, στο στέλνουν άρα σου το δωρίζουν, σε φροντίζουν γιατί θα γελάσεις και, αν η γλώσσα αγάπης σου είναι ο ποιοτικός χρόνος, το να επικοινωνείς μέσω memes σε κάνει να έρθεις πιο κοντά με τους άλλους.

Στέλνοντας memes, κατά κάποιον τρόπο δένεσαι με τους άλλους. Έχετε χτίσει τη δική σας μορφή επικοινωνίας, που άλλοι μπορεί και να δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν (ακόμη καλύτερο, αν μας ρωτάς). Κι είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να γελάτε μαζί – relationship coaches λένε πως αν έχετε παρόμοια αίσθηση του χιούμορ, αυτό που έχετε μπορεί και να κρατήσει παραπάνω. Επιπλέον, επειδή πλέον ζούμε σε μία εποχή που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας στο ίντερνετ, η επικοινωνία μας έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του.

Μπορεί να δυσκολευτείς να πεις στον σύντροφό σου ότι η δική σου γλώσσα αγάπης, είναι το να ανταλλάζεις memes – δεν πειράζει. Το πιθανότερο είναι να το έχει προσέξει και να μην το έχει βάλει σε «κουτάκια».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS