WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κι όμως, η σωστή διάρκεια αγκαλιάς υπάρχει - Δες πώς θα σώσει τη σχέση σου


JTeam

16 Ιουλίου 2023

Κι όμως, η σωστή διάρκεια αγκαλιάς υπάρχει - Δες πώς θα σώσει τη σχέση σου
Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, μία αγκαλιά μπορεί να τα φτιάξει όλα

Νούμερο ένα χαρακτηριστικό των επιτυχημένων σχέσεων, είναι η οικειότητα. Αυτή είτε την έχεις από την αρχή, είτε τη χτίζεις – υπάρχει, για παράδειγμα, ο κανόνας του φιλιού των έξι δευτερολέπτων, ο οποίος σας φέρνει πιο κοντά. Τώρα, σου λέμε ότι οι αγκαλιές είναι ακόμη σημαντικότερες (πράγμα που ήδη ήξερες) και έχουν σωστή διάρκεια (πράγμα που δεν ήξερες).

Για πόση ώρα πρέπει να αγκαλιάζεις τον σύντροφό σου, λοιπόν;

Ετοιμάσου, γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά. Σύμφωνα με το Psychology Today, μία αγκαλιά 20 δευτερολέπτων μπορεί να σώσει τη σχέση σου. Όχι απλώς δημιουργείται ένας ξεχωριστό δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά φτιάχνει κι η διάθεσή σου, καθώς παράγεται οξυτοκίνη - μπορεί να την ξέρεις κι ως «ορμόνη της αγάπης» - η οποία αυξάνει και τη σεξουαλική επιθυμία.

Όταν αγκαλιάζεις έναν άνθρωπο και τον σφίγγεις λίγο παραπάνω στο τέλος, δεν δείχνεις απλώς ότι τον αγαπάς. Αυτό το σφίξιμο, επηρεάζει αμέσως το νευρικό σύστημα και, συγκεκριμένα, το κομμάτι που ελέγχει τους παλμούς της καρδιάς και την πίεση του αίματος. Ως αποτέλεσμα, αισθάνεστε χαλάρωση, νιώθεις πιο άνετα και ασφαλής, κι έρχεσαι πιο κοντά στον άνθρωπό σου.

Αν θέλεις να βιώσεις όλα τα θετικά της αγκαλιάς των 20 δευτερολέπτων, αλλά δεν έχεις με ποιον να τη μοιραστείς, δεν έχεις παρά να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου - μην το γελάς καθόλου. Τύλιξε τα χέρια σου γύρω σου και θα δεις ότι όλα θα είναι καλύτερα - τα επίπεδα σεροτονίνη θα ανέβουν, ενώ αυτά της κορτιζόλης θα πέσουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.